Tässä ovat MM-kisojen avausviikon kohutuimmat tapaukset: Yksisarvisia, kanoja, hampurilaisia…

Jalkapallon MM-kisat ovat parasta aikaa käynnissä Venäjällä ja kulunut viikko on tarjonnut jalkapalloa seuraavalle maailmalle paljon upeita otteluita.

MM-kisojen yhteydessä maailmalle leviää kuitenkin myös paljon erilaisia uutisia siitä, mitä joukkueet ja fanit puuhastelevat pelien ulkopuolella.

MAINOS: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Kun vuoden 2018 MM-kisoja on nyt pelailtu viikon verran, on hyvä kelata hieman takaisin päin ja vilkaista kuluneen viikon omituisimpia hetkiä Venäjältä.

Upeita tapauksia voisi nimetä helposti monia, kuten Ronaldon hattutemppu, Islannin tasuri Argentiinaa vastaan, Meksikon voitto Saksasta… lista on pitkä, sillä maailman parhaiden pelaajien turnauksessa kenellä tahansa tuntuu nyt olevan mahdollisuus näyttää kyntensä.

Näiden hekumointien sijaan katsotaan kuitenkin viikon ajalta muita tapahtumia, jotka noudattavat hienosta vanhaa sananlaskua: ”vain Venäjällä…”

Englanti ja yksisarviset

Englanti aloitti MM-turnauksen ottamalla tiukasta taistosta voiton Tunisiaa vastaan lopulta Harry Kanen lisäajalla iskemän maalin turvin. Voitto sisuunnutti britit siinä mielin, että seuraavana päivänä koko joukkue oli päättänyt lähteä temmeltämään uima-altaalle.

Mistään kuviokellunnasta ei kuitenkaan ollut kyse, sillä brittifutarit olivat ottaneet mukaansa yksisarvisia kuvastavia uimaleluja, joiden kanssa he kisailivat altailla siitä, kuka olisi nopein.

Faneille tilanne on hauska, sillä niin kauan kuin voittokulku jatkuu saavat britit varmasti puuhastella vapaalla mitä ikinä haluavatkaan…

Kanoja katsomoon

Afrikkalaiset kansat ovat tunnetusti taikauskoista väkeä, mutta tiesitkö, että Nigeriassa hyvää onnea saadaan maalamalla kanoja?

Venäjän viranomaiset ovat joutuneet asettamaan stadioneille kiellon, joka kieltää nigerialaisfaneja tuomasta maalattuja kanoja mukanaan katsomoon. Kulttuuri- ja turismiministeriön johtaja Anderi Yermak kertoo, että fanit olivat kysyneet, saisivatko he tuoda eläviä kanoja maalattuna Nigerian väreihin heidän avausotteluunsa Kroatiaa vastaan.

Turvallisuussyistä kanojen kuljettaminen ja tuominen areenalle kuitenkin kiellettiin. Nigerialaisten taiassa saattoi olla perää, sillä ilman kanoja he hävisivät avauksensa Kroatialle lukemin 2-0.

https://twitter.com/NaijaVirals/status/1007708556722954245

MAINOS: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Espanjan harjoitukset

Espanja on aloittanut turnauksen pelaamalla ensin tasan Portugalin kanssa ja voittaen tiistai-iltana pelatussa ottelussa Iranin 1-0. Joukkue kuului ennen kisoja ennakkosuosikkeihin ja on pystynyt säilyttämään tuon aseman.

Ehkä salaisuus piileekin sen harjoituksissa, joita voi kutsua vähintäänkin mielenkiintoisen näköisiksi…

En osaa vielä muutamankaan katselukerran jälkeen sanoa, mitä tässä todella tapahtuu, mutta hauskalta se näyttää.

Pikaruokaketju epäonnistui pahasti

Pikaruokaketju Burger King päätti räväyttää Venäjällä kisojen aikana, kun se tarjosi kampanjan, jossa se tarjosi rahapalkinnon sekä ilmaisia hampurilaisia naisille, jotka hankkiutuisivat raskaaksi MM-kisojen aikana jalkapalloilijoiden toimesta. Tarkoituksena oli vapaasti käännettynä ”turvata venäläisen jalkapallon tulevaisuus ja parhaat mahdolliset geenit.”

On ymmärrettävää, että tästä nousi melkoinen myrsky sosiaalisessa mediassa ja yhtiö poisti kampanjan ja siihen liittyvät mainokset sivuiltaan jo tiistaina.

Keskiviikkona se julkaisi lausunnon uutistoimisto AP:lle, jossa pahoitteli tapausta.

Lue lisää:

Islannilta täydellinen vastaus Messin katkeraan kritiikkiin: ”Jos pelaisimme, kuten hän halusi…”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);