Kerttu Niskaselta rehellinen tilitys voiton jälkeen – haukkui kisan: ”Kaikin puolin tyhmä”

Kerttu Niskanen hiihti upealla tavalla voittoon Tour de Skin osakilpailussa Davosissa torstaina.

Suomen oma Kerttu Niskanen hiihti komealla tavalla voittoon vaikeissa olosuhteissa Davosissa torstaina naisten 20 kilometrin perinteisen takaa-ajossa.

Kisa hiihdettiin vaikeissa olosuhteissa, jotka vaikuttivat selkeästi siihen, millaista vauhtia matkalla pidettiin yllä. Todellinen ratkaisun hetki nähtiin vasta lähellä loppua, kun Niskanen ja Yhdysvaltain Rosie Brennan karkasivat ylämäessä kovaan nousuun ja jättivät muun ryhmän kauas taakseen.

Lue myös: Kerttu Niskaselta mieletön hiihto – nappasi voiton Tour de Skillä!

Lue myös: Hiihtoliitolta ikävä uutinen: Jasmi Joensuu keskeyttää Tour de Skin – tässä on syy

Taisto ratkesi lopulta maalisuoralla, jossa Niskanen jätti Brennanin lopulta taakseen ja voitti kilpailun 0,8 sekunnin erotuksella.

Kuva: All Over Press

Suoraa puhetta heti kisan jälkeen

Tour de Skin voittajahaastattelussa kilpailun jälkeen hymyilevä Niskanen tunnelmoi voittoaan, mutta kertoi sään olleen vaikea.

– Tämä oli erityinen kilpailu. Sää oli hyvin vaikea, mutta olen tosi iloinen, että voitin.

Taktiikakseen hän nimesi sen, ettei laittanut ensimmäisellä kierroksella nousuun vielä ihan kaikkia paukkuja.

– Minulla oli paljon voimia ensimmäisellä kierroksella nousussa, mutta näin tasatyönnöllä etenevien naisten menevän vahvasti, joten en halunnut työntää liikaa. Viimeisellä kierroksella sitten annoin mennä, mutta kisa oli haastava, hän sanoi.

Kuva: All Over Press

Viaplayn haastattelussa itse kilpailun jälkeen hiihtäjä kuitenkin antoi suorempaa palautetta olosuhteista ja koko kilpailusta.

– Oli kaikin puolin tyhmä kilpailu. Mukava matka ja mukava reitti, mutta keli teki sellaisen porukassa hiihtämistä. Jos olisi ollut väliaikahiihto, niin uskon, että olisin ollut kova, hän aprikoi.

Voitto oli siitä huolimatta makea, mutta ajatuksissaan Niskanen olisi halunnut nähdä vielä sen, miten olisi pärjännyt väliaikalähdöillä.

Voiton avulla Niskanen nousi Tour de Skin kokonaispisteissä toiselle sijalle. Ykkössijaa pitää edelleen Jessie Diggins ja kolmantena on Ruotsin Jonna Sundling.

Suomalaisista Krista Pärmäkoski on listauksessa toisiksi korkeimmalla paikalla sijalla 9. Anne Kyllönen on 24. ja Vilma Ryytty 37.

Tour de Ski jatkuu lauantaina Italian Val di Fiemmessä 15 kilometrin (p) yhteislähdöllä.

Hieno suoritus Kertulta joka tapauksessa. Paina peukkua, jos olet samaa mieltä!