Huonoja uutisia Tour de Skiltä – suomalaishiihtäjä lähtee kotiin: ”Kyllä se oli siinä”

Hyviä otteita torstaina Davosissa takaa-ajossa esittänyt hiihtäjä Joni Mäki ilmoittaa lähtevänsä kotiin.

Torstaina Tour de Skin Davosin takaa-ajokisassa 18. sijalle hiihtänyt Joni Mäki ilmoitti pian kisan jälkeen jättävänsä Tourin kesken.

– Kyllä se oli tässä, Mäki linjasi rehellisenä kisan jälkeen torstaina.

Lue myös: Kerttu Niskaselta mieletön hiihtö – nappasi voiton Tour de Skillä!

Lue myös: Kerttu Niskaselta rehellinen tilitys voiton jälkeen – haukkui kisan: ”Kaikin puolin tyhmä..”

Mäki hiihti torstaina hyvää vauhtia ja etenkin kilpailun lopussa hänen hiihtonsa näytti hyvältä. Sijoitus 18. oli yksi koko miehen uran parhaista suorituksista normaalimatkalla.

Kuva: All Over Press

Tästä huolimatta reissu Tourilla on nyt ohi. Mäki vihjaili asiasta jo aiemmin tällä viikolla, mutta nyt päätös on varmistunut.

Hän kertoo lähteneensä Tourille alun perin siksi, ettei ole koskaan aiemmin kilpaillut Keski-Euroopan kiertueella. Tulokset normaalimatkoilta eivät kuitenkaan puoltaneet enää ajatusta siitä, että hän hiihtäisi kaikki seitsemän matkaa.

Torstain hyvä suorituskaan ei enää lämmittänyt mieltä, kun mies latasi suoraa puhetta IS:n haastattelussa.

– Ei jäänyt paljon mitään käteen, hän totesi tuloksistaan Tourilla.

Uskoo nousuun

Mäki muistetaan erityisesti Pekingin olympialaisista kahden vuoden takaa, jolloin hän oli todella kovassa iskussa. Samana keväänä hän pääsi myös sprintin palkintokorokkeelle ensimmäisenä suomalaismiehenä seitsemään vuoteen.

Tänä ja viime vuonna tulokset ovat kuitenkin laahanneet pahasti perässä. Luovuttanut Mäki ei kuitenkaan ole, vaan uskoo yhä pystyvänsä nousemaan korkeammalle tasolle.

– Kyllä mä uskon, että nousen vielä täältä. En tiedä, kuinka nopeasti, mutta jossain vaiheessa, hän pohtii.

Hiihtoliitto tiedotti aiemmin torstaina, että myös Jasmi Joensuu keskeyttää Tourin. Hänen tapauksessaan syynä oli yskä, joka oli pahentunut entisestään yön aikana.