Nuoret leijonat MM-välieriin! Jere Lassilan ilmiömäinen veivi kaatoi Slovakian trillerin päätteeksi

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue kaatoi tiistaina pelatussa päiväottelussa Slovakian maalein 4-3. Voitolla nuoret leijonat varmistivat paikkansa mitalipeleissä.

Suomi kohtasi tiistaina Slovakian alle 20-vuotiaiden MM-kisojen puolivälierässä, jossa panokset olivat kovat: häviäjä putoaa ja voittaja pääsee jatkoon varmoihin mitalipeleihin.

Ottelun ensimmäinen erä oli rikkonaista ilman suurempia tilanteita, kunnes erän lopulla vain 0,2 sekuntia ennen summeria Slovakia onnistui iskemään avausmaalin.

Kuva: All Over Press

Avausmaali herätti kysymyksiä

Slovakian maali herätti paljon keskustelua sekä hämmennystä niin selostajissa kuin katsomossakin, sillä tv-lähetyksessä näkyvä kello oli ehtinyt jo nollaan ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan.

Tuomarit kuitenkin tarkistivat tilanteen videolta ja vahvistivat lopulta, että maali oli hyväksytty. Myöhemmin kävi ilmi, että tuomareilla on käytössään kellot, jotka ovat tarkemmassa ajassa kuin katsojille näkyvä kello.

Toista erää oli ehditty pelata vasta muutama minuutti, kun Suomi onnistui karvaamaan pelin tasoihin Tommi Männistön komean laukauksen jälkeen.

Peli siirtyi kolmanteen erään vielä tasalukemissa, kunnes heti erän alussa Suomi onnistui iskemään vain 36 sekunnin pelin jälkeen iskemään lukemat 2-1:een.

Maalin tekijänä oli Lenni Hämeenaho.

Suomi joutui ottelussa useampaan otteeseen alivoimalle, mutta onnistui kerta toisensa jälkeen kurinalaisella pelillä pitämään slovakit kurissa.

Kolmannessa erässä juhlittiin maaleilla

Kun kolmatta erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia Slovakia iski lukemat vielä tasoihin 2-2:een. Maalin tekijänä oli slovakian tähti Dalibor Dvorsky.

Suomi pääsi vielä yrittämään pian tasoitusmaalin jälkeen ylivoimalla, mutta ilman tulosta. Ottelua oli pelattu jo 58 minuuttia, kun Suomi lopulta siirtyi jälleen johtoon Aleksanteri Kaskimäen laukauksella.

Suomen johtomaalin jälkeen Slovakia otti vielä aikalisän ja veti maalivahdin pelistä yrittäessään kuudella kenttäpelaajalla tasoittaa peliä. Riski kannatti, sillä vain hetkeä myöhemmin slovakit onnistuivat tasoittamaan pelin 3-3:een, kun peliaikaa oli jäljellä 43 sekuntia.

Kapteenilta kylmäpäinen ratkaisu jatkoajalla

Ratkaisua tiukkaan vääntöön jouduttiin lopulta hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaikaa ei kuitenkaan ehditty pelata kuin 24 sekuntia, kun joukkueen kapteeni Jere Lassila purjehti komeasti yksin Slovakian alueelle ja ujutti kiekon maaliin.

Suomen pelit jatkuvat seuraavaksi välierissä, joiden vastustaja selviää myöhemmin tänään päättyvistä ottelupareista.