MTV: Jari Kurrilta harvinainen ulostulo KHL:stä ja Venäjästä: ”Aika pahalta tuntuu”

Jari Kurri otti tietoisesti askeleen pois parrasvaloista, kun Jokereiden taival KHL:ssä tuli päätökseen.

Nyt mies on antanut harvinaisen haastattelun MTV:lle.

Helsingin Jokerien omistajana seuran KHL-vuosien aikana toiminut kiekkolegenda Jari Kurri on elänyt viime vuodet hiljaiseloa.

Jokerien aika KHL:ssä piti sisällään monenlaisia käänteitä sekä kohuja, joita on kummasteltu Suomessa kovaan äänen. Nyt seuran entinen omistaja kommentoi asiaa itse MTV:n haastattelussa.

Kuva: All Over Press

Kurri ei omien sanojensa mukaan ole tällä hetkellä tekemisissä jääkiekon kanssa oikein millään tapaa muuten, kuin seuraajana pikkuisen taaempaa.

Miehen mukaan julkisuudessa on ollut esillä paljon väärinkäsityksiä Jokereiden KHL-vuosiin liittyen, joita hän haluaisi oikoa.

– Ehkä tämä Venäjä-yhteys. Kaikki päätökset on tehty ihan itsenäisesti Suomessa ja jääkiekon ehdoilla. Ei meitä kukaan ole ohjaillut missään vaiheessa, hän sanoo.

”Aika pahalta tuntuu”

Kurri kertoo kokeneensa median painostaneen tilanteessa kovaa ja sanoo, ettei hänellä ollut työkaluja vastata oikein mihinkään.

– Se meni mun mielestä vähän överiksi. Ymmärrän kuitenkin sen tilanteen, että oli helppo syyllistää, hän toteaa.

Venäläisessä KHL:ssä vietettyjen vuosien myötä Kurrista tuli sekä kotimaisessa Liigassa että Jokereissa ei-toivottu-henkilö, kun seura alkoi rakentaa tietään takaisin kohti SM-liigaa.

– Kyllä se aika pahalta tuntuu, ja kovalta tuomiolta. Jälkeenpäin on helppo viisastella, Kurri pohtii.