Patrik Laine, 25, hakeutui NHL:n hoito-ohjelmaan – jakoi nyt itse paljonpuhuvan viestin

Suomalaishyökkääjä Patrik Laineen tilanne NHL:ssä on herättänyt paljon kysymyksiä sen jälkeen, kun hyökkääjän ilmoitettiin sunnuntaina osallistuvan NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen hoito-ohjelmaan.

Nyt Laine on kommentoinut tilannetta itse ensimmäistä kertaa.

Columbus Blue Jacketsissa NHL:ssä kiekkoileva hyökkääjä Patrik Laine, 25, jää sivuun joukkueensa toiminnasta.

Seura ilmoitti sunnuntaina Laineen menevän NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistys NHLPA:n järjestämään hoito-ohjelmaan, joka on tarkoitettu pelaajien ja näiden perheenjäsenten avuksi esimerkiksi päihde- ja mielenterveysongelmissa.

Kuva: All Over Press

– Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä Patrik Laine on mennyt NHL/NHLPA:n hoito-ohjelmaan, Blue Jackets, NHL ja NHLPA ilmoittivat tänään. Hän tulee olemaan sivussa seuran toiminnasta määrittelemättömän ajan hoidon aikana. NHL:n ja NHLPA:n hoito-ohjelman yhteisten sääntöjen mukaan hän voi palata seuraan ja jäälle saatuaan siihen hyväksynnän ohjelman hoitajilta.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– ”Patrikilla on meidän täysi tukemme ja meidän ainoa huolemme on hänen hyvinvointinsa”, Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen kommentoi. ”Kunnioituksesta Patrikia kohtaan me emme kommentoi asiaa enempää”, seuran jakama tiedote päättyy.

Kommentoi itse tilannetta

Myöhään sunnuntai-iltana suomen aikaa Laine jakoi lopulta omalla Instagram-tilillään viestin, jossa kommentoi tapausta ensimmäistä kertaa.

Laine jakoi viestin tarinat-osiossa, joka katoaa näkyvistä 24 tunnin kuluessa, mutta muun muassa Sportsnet -kanava on jakanut kuvan Laineen lausunnosta omalla X-tilillään.

– Hyvät fanit ja kannattajat, halusin ottaa hetken kommentoidakseni tarvettani astua sivuun pelistä joksikin aikaa. Pitkän harkinnan ja tukiverkostoni sekä joukkueen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen olen tunnistanut, miten tärkeää on priorisoiden mielenterveyteni sekä hyvinvointini.

Kuva: All Over Press

– Jääkiekko on ollut intohimoni ja elämäni, mutta olen nyt ymmärtänyt, että voidakseni suoriutua parhaalla mahdollisella tasolla, minun on otettava tämä aika ja keskityttävä itseeni.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Olen kiitollinen saamastani ymmärryksestä sekä tuesta joukkueeltani, liigalta sekä faneiltamme tänä aikana. Odotan jo innolla jäälle palaamista mieli kirkkaana ja voimat palautuneina. Kiitos yksityisyyteni kunnioittamisesta sekä jatkuvasta tuestanne. Rakkaudella, Patty, Laineen kirjoittama viesti päättyy.

Tarkempaa syytä Laineen osallistumisesta hoito-ohjelmaan ei ole paljastettu ja hoitojakson kesto on aina tapauskohtainen. Ohjelmasta voi palata takaisin mukaan joukkueen toimintaan vasta sen jälkeen, kun siitä vastaavat henkilöt antavat tähän luvan.

Laineen kausi NHL:ssä on ollut vaikea ja loukkaantumisten sävyttämä. Hän on tähän mennessä tehnyt 18 pelaamassaan ottelussa tehot 6+3=9.

Hyökkääjä solmi Columbuksen kanssa vuonna 2022 neljävuotisen sopimuksen, jonka myötä hänen vuositulonsa ovat noin 8 miljoonaa euroa.