Onko tässä maailman kovin futisfani: Kuurosokea kolumibialaismies seuraa MM-kisoja ystävänsä avulla

Jalkapallon MM-kisat ovat tarjonneet tähän mennessä jo useita sykähdyttäviä hetkiä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Tämän kolumbialaisfanin tarina on kuitenkin jotain, mikä kertoo urheilusta ja rakkaudesta lajiin parhaimmillaan.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Jose Richard Gallego oli 9-vuotias, kun hän menetti sairauden takia näkönsä ja kuulonsa. Tuo takaisku ei kuitenkaan onnistunut latistamaan miehen rakkautta jalkapalloa kohtaan.

– Ennen kuin menetin näköni, minulla oli usein tapana seurata otteluita televisiosta, Gallego kertoo.

Sairauden myötä lajista nauttiminen on kuitenkin vaatinut erilaisia oivalluksia, mutta tässä suureksi avuksi ovat olleet miehen ystävät.

Sellainen on esimerkiksi Cesar Daza, joka opetteli erityisen viittomakielen voidakseen auttaa ystäväänsä nauttimaan elämänsä suuresta rakkaudesta. Kaksikolla on pelien aikana pöydällä erityinen jalkapallokenttää kuvaava alusta sekä omat sovitut merkit rajaheitoille ja kulmapotkuille.

Näiden avulla Daza ohjaa ystävänsä käsiä pienellä kentällä ja kertoo hetki hetkeltä, kuinka pelissä tapahtuu.

Seuraa otteluita tarkasti

Moni voisi kuvitella, että jalkapallon seuraaminen olisi vaikeaa kuurolle ja sokealle miehelle, mutta Gallegon kohdalla se ei pidä paikkaansa. Siitä kielii myös video, jossa mies on katsomassa Kolumbian ja Puolan välistä ottelua yhdessä Dazan kanssa kolumbialaisessa kuppilassa.

Keneltäkään ei varmasti jää huomaamatta ravintolassa se, kuinka kuurosokea Gallego nauttii ja tuulettaa kovalla tunteella Kolumbian maalia.

Jännitettävääkin kaksikolla riittää vielä näissä MM-kisoissa, sillä Kolumbian kohtalo on sen omissa käsissä viimeisessä ottelussa, jossa vastaan asettuu Senegal.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Katso video tästä todellisesta jalkapallofanista tästä:

Lue lisää:

Maradona kiidätettiin ottelun jälkeen stadionilta sairaalaan: Romahti katsomoon Argentiinan voitettua

Urheilu on asia, joka yhdistää meitä kaikkia tässä maailmassa. Aivan upea tarina! Laita peukkua ja JAA tätä artikkelia Facebookissa, jos sinäkin arvostat Gallegon ystävän toimintaa! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);