Iranin MM-kisavahdin elämäntarina on uskomatonta luettavaa – Tähän mieheen Ronaldo pysähtyi

Iran onnistui maanantai-iltana todellisessa ihmeteossa, kun se pelasi tasan Portugalin kanssa jalkapallon MM-kisoissa.

Vielä upeammaksi tilanteen tekee se, että Portugalilla oli mahdollisuus ottaa voitto rangaistuslaukauksella, mutta iranin maalivahti onnistui pysäyttämään supertähden vedon.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Jalkapallon MM-kisoissa on nähty jo alkusarjassa useita hienoja ja mielenkiintoisia otteluita, eikä maanantai-ilta ollut tähän mikään poikkeus.

Lohkonsa kärkipaikasta taistellut Portugali lähti hakemaan voittoa hännillä majailevasta Iranista, mutta kuin ihmeen kaupalla Iran onnistui taistelemaan lopulta ottelusta tasapelin.

Tai ei se ehkä ihme ollut, sillä Iran jopa johti ottelua aluksi maalein 1-0. Portugalilla oli lopulta vielä mahdollisuus iskeä toinen osuma rangaistuslaukauksesta, mutta supertähti Cristiano Ronaldo epäonnistui tärkeässä paikassa, jolloin hänestä tuli historian ensimmäinen portugalilainen pelaaja, joka on epäonnistunut pilkussa MM-kisoissa.

https://twitter.com/foetball247/status/1011326337682984960

Isompaa tarinaa kirjoitettiin kuitenkin Iranin maalivahdin toimesta, joka onnistui tuon Ronaldon laukauksen ottamaan kiinni. Hänestä tuli ensimmäinen maalivahti, joka on onnistunut ottamaan kiinni portugalilaisen pelaajan vedon MM-kisoissa. Maalivahti Alireza Beiravandin taustoihin peilattuna saavutus on vielä uskomattomampi.

25-vuotias iranilaisvahti on kulkenut kivikkoisen polun matkallaan jalkapallon MM-kisoihin. Hän karkasi nuorena kotoa, asui pitkään kaduilla ja nukkui öitään paikallisen jalkapalloklubin kentän liepeillä.

Hän karkasi alun perin kotoaan siksi, että halusi ammattijalkapalloilijaksi, mutta kaikki ei ollutkaan niin helppoa kuin nuorukainen oli kuvitellut. Vietettyään aikaa kaduilla ja stadionin liepeillä kerjäämässä hän työskentely muun muassa ompelijana, auton pesijänä sekä katujen siivoajana ennen kuin jalkapallo alkoi todella kannattaa, kertoo The Guardian.

– Nukuin joukkueemme toimiston ovella ja aamulla herätessäni huomasin, että ihmiset olivat jättäneet minulle rahaa, sillä he kuvittelivat minun olevan kerjäläinen.

– Niillä rahoilla sain pitkästä aikaa syötyä maittavan ja ravitsevan aamiaisen, hän naurahtaa.

Pitkän ja kivisen tien jälkeen työ kantoi hedelmää ja nyt hän elää unelmaansa jalkapallon MM-kisoissa, vaikka Iran onkin putoamassa pois jatkosta. Siitä huolimatta hän voi kertoa lopun ikäänsä tarinaa siitä, kuinka hän MM-kisoissa torjui rangaistuslaukaukselta Cristiano Ronaldon laukauksen.

Siihen ei ihan jokainen 25-vuotias koditon katulapsi ole elämänsä aikana kyennyt.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Lue lisää:

Brasilialainen baari kyllästyi Neymarin pelleilyyn: Ilmaiset juomat aina, kun tähti heittäytyy maahan!

Uskomaton tarina kyllä ja vahvistaa vain sen vanhan sanonnan siitä, ettei koskaan pidä luovuttaa! Tällaisille urheilutarinoille on pakko nostaa hattua ja pistää juttua jakoon vielä muillekin luettavaksi! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);