Yle: Leijonissa elätellään yhä toivoa todella kovan NHL-vahvistuksen saamisesta mukaan kisoihin

Suomalaisten pistepörssin suvereeneilla otteilla NHL:ssä tällä kaudella vienyt Mikko Rantanen on ollut yksi puhutuimmista pelaajista, kun keskustelu pyörii kevään MM-kisojen ympärillä.

Rantasen edustaman Colorado Avalanchen kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Nashville Predatorsia vastaan, mutta nuori suomalaishyökkääjä ei ole vielä antanut vastausta kutsuun kevään MM-kisoja koskien.

Keskustelut kevään MM-kisoista ja Suomen sinne saamasta joukkueesta ovat velloneet jo useiden viikkojen ajan mediassa.

Suurin osa puheista on kääntynyt negatiivisuuden puolelle sen suhteen, kuinka NHL-pelaajat ovat kerta toisensa jälkeen kieltäytyneet kutsusta lähteä mukaan kisoihin edustamaan Suomea.

Hyviäkin uutisia on saatu, kuten Carolinan tehokaksikko Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen liittyminen MM-leiritykseen. Tiistaina saatiin vielä odotetumpi iloinen uutinen, kun Minnesota Wildin riveissä pelaava Mikael Granlund ilmoitti olevansa Leijonien käytettävissä.

”Odotetaan lääkärintarkastukset”

Tällä hetkellä realistisesti ajateltuna NHL:n puolelta olisi vielä muutama tulija, mutta yksi heistä on varmasti ylitse muiden. Nimittäin Colorado Avalanchen nuori suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen.

21-vuotias Rantanen pelasi huikean kauden Coloradon kärkiketjuissa takoen oman piste-ennätyksensä ja voittaen suomalaisten NHL:n sisäisen pistepörssin tehoilla 29+55=84. Tuolla saldolla mies oli myös koko NHL:n pistepörssissä komeasti sijalla 17.

Coloradon kausi päättyi ikävästä Nashville Predatorsin kynsissä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta Rantasen kommentteja MM-kisoihin saapumisesta on saatu odotella. Varmaa vastausta miehen suusta ei ole kuultu, mutta puheissa on ollut jatkuvasti osviittaa siihen, että haluja voisi löytyä.

Nyt Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi Yle Urheilulle, että Rantasen kohdalla päätöstä ei vielä ole tehty, mutta miestä kyllä odotellaan ilomielin.

– Odotetaan lääkärintarkastukset ja muut palaverit. Kun ne on saatu ohi, katsotaan, missä mennään Mikon suhteen, Lehtinen totesi Ylelle.

Nuori hyökkääjä on edustanut Leijonia jo kahdesti edellisissä MM-kisoissa ja hän on ollut myös itse yhteydessä maajoukkueen johtoon kisoihin liittyen.

Jääkiekon MM-kisat 2018: Tässä on kaikki, mitä sinun tulee Tanskan kisoista tietää!

Toivotaan, että nuorella miehellä riittäisi intoa vielä kevään peleihin. Laita peukkua, jos sinäkin haluaisit nähdä Rantasen Leijonien riveissä Tanskassa! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);