AHL:ssä hurjat tehot takonut suomalaishyökkääjä kummastelee: Ei saanut edes kutsua MM-leirille

25-vuotias Kalle Kossila on pelannut huikean kauden AHL:ssä, jossa hän nakutteli pisteitä San Diego Gullsin riveissä jäätävään tahtiin.

Kaudella myös 10 ottelun verran NHL-peleihin tutustunut nuorukainen ei kuitenkaan ole omien sanojensa mukaan saanut minkäänlaisia yhteydenottoja Leijonilta kevään MM-kisoihin liittyen, kertoo Iltalehti.

Kalle Kossila on yksi niistä Pohjois-Amerikassa pelaavista suomalaisnimistä, jotka saattavat olla suurelle yleisölle hieman tuntemattomampia. Kovan luokan pelimies on kuitenkin takonut kuluvalla kaudella Anaheim Ducksin AHL-organisaatio Sand Diego Gullsin riveissä 55 otteluun tehot 21+33=54, eli melkein piste per peli tahdilla.

Vaikka AHL onkin NHL:n farmiliiga, niin pelit ovat kovatasoisia ja siellä pärjäävä pelaaja, kuten Kossila, olisi varmasti kova lisäys Suomen maailmanmestaruuskisoihin kasamaan joukkueeseen, jonne NHL-pelaajia ei tunnu olevan tulossa ainakaan kovin sankoin joukoin.

Grankulla IF:n kasvatti siirtyi Jokereissa ja Bluesissa vietettyjen junnuvuosien jälkeen pelaamaan yliopistokiekkoa Yhdysvaltoihin, joihin on jäänyt. Opiskeluiden päätyttyä vuonna 2016 hän allekirjoitti kahden vuoden mittaisen sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa, mutta kokemukset NHL:n puolelta ovat vielä jääneet vähälle, vaikka 25-vuotias Kossila onkin tykittänyt farmissa kovia tehoja.

Ei kutsua MM-leirille

Nyt kun keskustelut Leijonien kokoonpanoista kevään MM-kisoihin käyvät kuumana, niin Kossilan tilanne kuulostaa entistä oudommalta. Iltalehdelle antamassaan haastattelussa hyökkääjä kertoo, ettei häneen ole koko kauden aikana oltu kertaakaan yhteydessä liittyen Leijonissa pelaamiseen.

– Koko kauden aikana minuun ei ole oltu yhteydessä. Ei ole kysytty halukkuuttani kisoihin, Kossila kertoo lehdelle.

Maajoukkueen johto on kuitenkin käynyt keskusteluja hänen agenttinsa kanssa, mutta kutsua mm-leiritykseen ei silti nuorelle hyökkääjälle tullut.

Hieman omituinen tilanne, vai mitä mieltä sinä olet? Olisiko Kossilalla ollut annettavaa Leijonapaidassa Tansakassa pelattavissa kevään MM-kisoissa?