Wayne Gretzkyn NHL-uran ensimmäinen tappelu on yksi surkeimmista esityksistä, jonka olemme nähneet

Wayne Gretzky on pelaaja, jonka taitoja kukaan ei varmasti kyseenalaista. Hänen kiekon- ja mailankäsittelytaitonsa olivat ajoittain jopa yliluonnollisen oloisia, mutta kun puhutaan tappeluista, niin ei voida sanoa samaa.

Uransa varrella Wayne Gretzky on jättänyt nimensä moniin huikeisiin ennätyksiin. Hänellä on esimerkiksi yhä hallussaan eniten Art Ross Trophy -palkintoja (10 kpl), eniten maaleja yhdellä kaudella (92), eniten syöttöjä kaudessa (163) sekä eniten pisteitä NHL:n historiassa (2857).

Yksi jääkiekon osa-alue, jota kanadalainen legenda ei kuitenkaan ikinä oikein oppinut, oli tappeleminen. ”The Great One” tappeli uransa aikana kirjojen mukaan vain kaksi kertaa ja varsinkin toinen noista päättyi nöyryyttävään tappioon.

Tunteet kuumenivat kesken ottelun

Edmonton Oilersin ja Minnesota North Starsin välisessä ottelussa kaudella 1982-83 Gretzkyllä paloi todella pahasti käpy North Starsin pelaaja Neil Brotenin kanssa. Hyökkääjä pudotti hanskansa, mutta ei mennyt kauaa ennen kuin Broten sai hänet jään pintaan.

– Se oli hauskaa, sillä se oli niin omituista. En edes muista kuka sen aloitti tai miksi. Kumpikaan meistä ei ollut kovia tappelijoita ennen tuota ottelua, Gretzky kertasi tapahtumia myöhemmin Sportsnetille.

Gretzkyn uran toinen tappelu – Bob Murrayta vastaan seuraavana kautena – oli hieman pehmoisempi. Molemmat kaksikosta ehtivät vaihtaa iskuja ennen kuin he jatkoivat matkaansa rauhassa eri suuntiin.

On kuitenkin kaikkien kiekkofanien onni, että Gretzky päätti urallaan kohdentaa taitonsa johonkin muuhun kuin tappeluihin, sillä ne eivät selvästikään olleet miehen alaa.

Tästä voit nähdä videon tappelusta:

Lue lisää:

Wayne Gretzky väläytteli lätkäjumalan taitojaan – tähän ei moni pysty!

Hahah, ei tuo kyllä kovin vakuuttavalta näyttänyt.. Ehkä ihan hyvä, että Gretzky pitäytyi siinä pisteiden takomisessa uransa aikana. window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);