Upea kunnianosoitus Nashvillen suomalaisvahdille: Pekka Rinne palkittiin NHL:n parhaana maalivahtina

NHL-kausi on jälleen ollut pitkä, mutta viime öisen palkintoseremonian myötä se alkaa tulla lopulliseen päätökseensä.

Las Vegasissa järjestetyissä juhlallisuuksissa palkittiin kauden parhaat pelaajat ja mukana oli myös suomalaisloistoa.

Nashville Predatorsin maalilla torjuva Pekka Rinne pelaa nyt 35-vuotiaana ehkä uransa parasta jääkiekkoa. Vaikka ikää on tullut lisää niin miehen peliotteet ovat jatkuvasti vain parantuneet.

Joukkueensa tuki ja turva on johdattanut Nahsvillen pudotuspeleihin hyvällä menestyksellä jo monena vuotena, mutta se kaikkein himoituin palkinto, eli Stanley Cup, on vielä vältellyt Tennesseen poikia.

Viime yönä Pekka Rinne sai kuitenkin oikeutetusti tunnustusta upeasta kaudestaan, sillä hänet valittiin NHL:n palkintoseremoniassa kauden 2017-2018 parhaaksi maalivahdiksi.

Kyse oli ensimmäisestä kerrasta 35-vuotiaan Rinteen uralla, kun hän voittaa kyseisen palkinnon, vaikka hän onkin ollut ehdolla jo kolmesti aiemmin vuosina 2011, 2012 sekä 2015.

Äänestyksen viimeisessä vaiheessa Rinteellä oli vastassaan vielä Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski sekä Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyck, mutta tuosta kolmikosta Rinne oli kuitenkin se nimi, joka valittiin koko sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Valinta oli historiallinen suomalaisittain myös siksi, että Rinne on vain kolmas suomalaisvahti, joka on pystynyt voittamaan Vezinan. Aiemmin pokaalin ovat vastaanottaneet Miikka Kiprusoff vuonna 2006 ja Boston Bruinsia edustava Tuukka Rask kaudella 2014.

Vezina Trophy on arvostettu palkinto siksi, että sen voittajan valinnan tekevät NHL-seurojen GM:t. Itse äänestys sen voittajasta tapahtui jo ennen pudotuspelejä.

Lue lisää:

Senegalin fanit järjestivät MM-kisojen tyylikkäimmät voitonjuhlat – Tekoa ylistetään ympäri maailman

Upeaa Pekka! Pistä peukkua ja laita artikkeli jakoon, jos mielestäsi palkinto meni oikeaan osoitteeseen! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);