Tyly arvio kokeneen suomalaisvahdin tilanteesta – Ei ole saamassa jatkosopimusta tutusta NHL-seurasta

Monet seurat muokkaavat joukkueitaan kesän aikana ja katsovat läpi uudestaan sitä, kenen sopimuksia lähdetään jatkamaan.

Joskus tästä seuraa hyviä uutisia ja joskus taas muutos voi tulla yllättäenkin. NHL-seura Dallas Starsin kohdalla tuleva kesä on koitumassa kohtalokkaaksi kokeneen suomalaismaalivahdin osalta.

NHL-seura Dallas Stars yllätti monet kaksi vuotta takaperin, kun se pyöritti maalivahtikaksikkonaan kahta suomalaista torjujaa; Kari Lehtosta sekä Antti Niemeä.

Molemmat suomalaisvahdit olivat pelanneet jo pitkään NHL:ssä ja osaavia miehiä, mutta taso oli selvästi kuitenkin ollut laskussa viime vuosina.

Tästä huolimatta vahdit jakoivat torjuntavastuun yli kahden kauden ajan, kunnes Niemi sai lähteä viime kaudella etsimään itselleen uutta seuraa.

Kari Lehtonen kuitenkin jäi 6 miljoonan dollarin vuosipalkallaan Starsiin, mutta nyt tuleva kesä on tuomassa muutoksen suomalaisvahdin tilanteeseen, sillä hänen sopimuksensa loppui kuluvaan kauteen.

Sopimus katkolla

Kanadalainen mediajätti TSN kertoo arviossaan, että mikäli Lehtonen haluaa vielä jatkaa NHL-uraansa, niin edessä on uuden seuran etsintä.

Stars hankki jo aiemmin Tampa Bay Lightningista kokeneen Ben Bishopin, joka on syrjäyttämässä suomalaisveskarin ykköstorjujan paikalta. Tämän lisäksi NHL:ssä on vapaana useita osaavia maalivahteja, joista kuka tahansa voisi lähteä halvemmalla kakkosvahdiksi, kuin Lehtonen.

34-vuotias ”Kärppä” on edustanut Dallas Starsia vuodesta 2010 lähtien, mutta hänen sopimuksensa on katkolla nyt kesän aikana. Lehtonen varattiin NHL:ään kesällä 2002 ensimmäisen kierroksen 2. vuorolla Atlanta Trashersin toimesta.

Lue lisää:

Hurja arvio Patrik Laineen uudesta sopimuksesta: Vuositulot nousemassa kertaheitolla useilla miljoonilla

Mielenkiintoista nähdä, miten tilanne jatkuu. Uskotko, että Lehtosen palveluksille on vielä käyttöä NHL:ssä? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);