Hurja arvio Patrik Laineen uudesta sopimuksesta: Vuositulot nousemassa kertaheitolla useilla miljoonilla

Winnipeg Jetsin kausi päättyi läntisen konferenssin finaalisarjaan, mutta joukkue katsoo nyt jo kohti tulevaa kautta.

Isona osana keskusteluissa on pelaajien sopimukset sekä niiden jatkot ja yksi kiinnostavimmista on tietysti joukkueen nuori suomalaishyökkääjä Patrik Laine.

Winnipeg Jets pelasi NHL:ssä upean kauden ja onnistumisia tuli koko joukkueen sisällä monille pelaajille. Yksi heistä oli suomalaistähti Patrik Laine, joka onnistui keräämään komeat tehot ja kuittaamaan niiden avulla miljoonien arvoiset lisäbonukset tulokassopimuksen palkkaansa.

Laineella on vielä vuosi jäljellä tulokassopimusta Jetsin kanssa, jonka jälkeen luvassa on hurja palkankorotus. Winnipeg ei varmasti halua luopua suomalaistähdestä, joten uuden sopimuksen allekirjoittaminen jo kesän aikana on hyvin todennäköistä jatkoa ajatellen.

Myös nuorukainen on itse kertonut viihtyvänsä seurassa.

– Tämä tuntuu kodilta, joten miksi ei? Haluaisin olla täällä niin pitkään, kuin seura haluaa minut pitää. Jos he haluavat pitää minut täällä, niin siitä meidän täytyy vain neuvotella, Laine totesi.

Luvassa jopa 10 miljoonan vuositulot

The Hockey News -sivusto on arvioinut, että Laineen palkka saattaisi kohota jopa kymmeneen miljoonaan dollariin kaudelta tulevaisuudessa.

Merkkejä kymmenien miljoonien arvoiselle sopimukselle on ilmassa Laineen kohdalla siksi, että lehti on vertaillut suomalaistähden tuloksia muiden vastaaviin tehoihin yltävien pelaajien kanssa.

Mikäli Laine seuraa Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavidin asettamaa linjaa ja solmii välittömästi pitkän diilin, niin palkka voi olla jopa päätä huimaavan kova.

McDavid allekirjoitti 8 vuoden ja 100 miljoonan dollarin jättisopimuksen seuransa kanssa, joka vaikutti myös muiden pelaajien neuvotteluihin. Samaa ajatusta seuraten myös Leon Draisaitl ja Jack Eichel sorvasivat itselleen pitkät ja rahakkaat jatkopahvit.

Laine samalla tasolla muiden supertähtien palkkojen kanssa

Laine ei Hockey Newsin mukaan ole jäämässä tässä kategoriassa lainkaan huonommaksi, joten vähintäänkin 9 miljoonan dollarin tienestit vuodessa ovat tulevaisuudessa täysin realistisia.

– On turvallista veikata, että Laine voisi tienata jatkossa yli 9 miljoonaa dollaria kaudelta, lehdessä kirjoitetaan.

Laineella on myös mahdollisuus kilpailuttaa sopimustaan ja saada tarjouksia muilta seuroilta, mutta Jetsillä on aina oikeus vastata kilpaileviin tarjouksiin.

Ilmassa olevat merkit kuitenkin viittaisivat siihen, että Laine ja Winnipeg ovat yhtälö, jota kumpikaan osapuoli ei halua rikkoa. Kysymysmerkki on vain se, kuinka kovasti ja millä rahalla jatkopahvi rustataan.

Lue lisää:

Suomalaishyökkääjän sopimus purettiin Ruotsissa – Tarjolla kova vahvistus mille tahansa Liiga-seuralle

Mielenkiintoista nähdä, mitä kesä tuo tullessaan. Uskotko, että Laine jää Jetsiin? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);