Tähtivahdin NHL-kausi vaarassa: Suomalaisvahdille aukemassa näytön paikka menestyneessä joukkueessa

Loukkaantumiset ovat valitettava tosiasia ammattilaisurheilussa ja etenkin jääkiekkossa vammoilta on lähes mahdotonta välttyä oli pelipaikka mikä tahansa.

NHL-seura Chicago Blackhawks on pahan paikan edessä, sillä seuran tähtimaalivahti Corey Crawfordia ei ole nähty jäällä sitten joulukuun. Nyt NHL-toimittajan mukaan on mahdollista, että myös tulevan kauden alku voi jäädä mieheltä väliin.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Chicago Blackhawksin tähtimaalivahti Corey Crawford pelasi rikkonaisen kauden, eikä miestä ole nähty jäällä sitten joulukuun 23. päivän, jolloin hän loukkaantui.

Aivotärähdyksestä johtuen 33-vuotias tähtiveskari pelasi alle 30 ottelua viime kaudella, eivätkä miehen otteet suoraan sanottuna myöskään vakuuttaneet aiempien vuosien tasoon nähden. Crawford oli käynyt harjoituksissa keväällä, mutta aivotärähdyksen oireet eivät kuitenkaan antaneet periksi, joten kausi oli paketissa

Arvostetun The Athletic -lehden mukaan nyt puheet kertovat, että Crawford saattaa joutua jättämään väliin Chicagon harjoitusleirin sekä koko kauden avauksen. Tilanne on seuralle totta kai kammottava, mutta suomalaislasein katseltuna siitä on löydettävissä myös hopeareunus.

HIFK:n tähtivahdille näytönpaikka

Blackhawks hankki riveihinsä kesällä Carolinasta tutun maalivahti Cam Wardin, mutta tähtivahdista on vaikea enää tämän konkarin kohdalla puhua. Wardin takana syvyydessä ovat vielä Anton Forsberg, Colin Della sekä suomalaisvahti Kevin Lankinen.

Crawfordin loukkaantumisen myötä HIFK:ssa hienosti pelanneelle Lankiselle on aukeamassa todellinen näytönpaikka Chicagon harjoitusleirillä, jonka myötä nuori maalivahti voi kerralla päästä näyttämään seuralle, mistä hänet on tehty.

Parhaassa tapauksessa Lankinen voisi kisata kakkosvahdin paikasta yhdessä Forsbergin ja Dellan kanssa, sillä Ward on tästä kolmikosta kuitenkin selvä valinta ykköseksi.

Lankinen solmi Blackhawksin kanssa kahden vuoden mittaisen tulokassopimuksen tämän vuoden toukokuussa.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Lue lisää:

Suomalaislupauksen läpilyönti NHL:ssä voi tapahtua jo syksyllä: ”Näemme valtavasti potentiaalia”

Toivotaan, että Crawford palaa vielä jäälle ja selviää tästä vammasta. Pistetään kuitenkin myös peukut pystyyn Lankisen puolesta! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);