Suomalaislupauksen läpilyönti NHL:ssä voi tapahtua jo syksyllä: ”Näemme valtavasti potentiaalia”

Vaikka eletään kuuminta kesää, niin monilla jääkiekkojoukkueiden toimistoilla on ihmisillä kädet täynnä töitä.

Joukkueita hiotaan ensi kautta varten parhaiksi mahdollisiksi ja samalla pitäisi selvittää, ketkä nuorista tähdistä ovat todellisuudessa valmiita astelemaan parrasvaloihin.

Yksi tällainen hiomaton timantti on suomalaishyökkääjä, joka varattiin NHL:ään tänä kesänä. Pelipaikka NHL:ssä voisi kuitenkin olla realiteetti jo syksyllä.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

18-vuotias Jesperi Kotkaniemi on ollut kesällä Pohjois-Amerikassa tavoittelemassa pelipaikkaa ensi syksyksi NHL:n puolelta. Kesällä NHL:ään varattu Kotkaniemi osallistuu Montreal Canadiensin harjoitusleirille ja antaa siellä näyttöjä joukkueenjohdolle osaamisestaan.

Canadiensin verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa nuorukainen kuitenkin kertoo ottavansa tilanteen rennolla tunnelmalla.

– Mennään päivä kerrallaan ja katsotaan mitä tapahtuu, Kotkaniemi sanoo, viitaten mahdollisesti pelaamisesta AHL:ssä tai Liigassa NHL:n sijaan.

Tulokasleirillä kesäkuussa tunnelma oli katossa ja nuori suomalaishyökkääjä kertookin, että oli mielenkiintoista nähdä halli lähes täynnä väkeä keskellä kesää.

– Fanit ovat huikeita. Katsomoissa oli kesäkuussa enemmän väkeä kuin Liigan runkosarajssa, Kotkaniemi naurahti haastattelussa.

Tulokassopimus ja osallistuminen harjoitusleiriin eivät vielä takaa automaattisesti nuorelle pelaajalle mitään, mutta Canadiensin organisaatiossa ollaan tietoisia siitä, millainen timantti heillä on käsisään Kotkaniemen kohdalla. Päävalmentaja ei kuitenkaan uskalla vielä lupailla mitään syksyyn liityen.

– Seuraamme hänen tilannettaan avoimin mielin. On kuitenkin fakta, että tulokassopimuksen ja leirille osallistumisen myötä hän on lähempänä paikkaa NHL:ssä. Vielä en voi kuitenkaan kertoa, missä hän tulee pelaamaan lokakuussa, seuran GM Marc Bergevin toteaa.

– Näemme hänessä kuitenkin valtavasti potentiaalia, seurajohtaja lisää kuitenkin lopuksi.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Lue lisää:

HIFK räväytti siirtomarkkinoilla – hankki NHL:ssä pelanneen kanadalaishyökkääjän

Hienoa kuulla, että seurajohdolla on luottoa suomalaisnuorukaiseen. Pistä peukkua, jos uskot Kotkaniemen kiekkoilevan rapakon takana jo tänä syksynä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);