Sveitsiläishyökkääjältä uskomaton lausunto Leijonista: Riemu repesi puolivälierävastuksen selvittyä

Suomi selätti tiistaina USA:n jääkiekon MM-kisojen alkuerien viimeisessä ottelussa ja seuraavaksi puolivälierässä Leijonia vastaan luistelee Sveitsi.

Komeat kisat pelannut Suomi on kaatanut jo suurmaat, mutta pelissä on ollut ongelmia pienempien kohdalla – ja tämän ovat ilmeiseti myös sveitsiläiset havainneet.

Suomi eteni alkusarjasta jatkoon lohkovoittajana, kun se kellisti tiistaina pelatussa ottelussa USA:n selkein lukemin 6-2. Voiton myötä varmistui myös se, että Leijonat saa torstaina pelattavassa puolivälierässä vastaansa Sveitsin, joka oli oman lohkonsa neljäntenä.

Leijonille ja kiekkoa seuraavalle kansalle tulos oli toivottu ja odotettu, sillä Sveitsin sijaan Suomen vastus olisi voinut olla myös Ruotsi, Venäjä tai Tshekki.

Nyt ainakin paperilla ja historiaa peilaten edessä pitäisi olla helpompi peli – vaikkakin myös Sveitsiltä löytyy riveistään todella taitavia NHL-tähtiä.

Sveitsissä repesi riemu

Hieman yllättäen uutinen Suomen ja Sveitsin kohtaamisesta otettiin vastaan ilolla myös toisessa pukukopissa – nimittäin sveitsiläisten keskuudessa.

Le Matin -sanomalehdelle antamassaan haastattelussa sveitsiläishyökkääjä Gaëtan Haas kertoi, että joukkue odottaa jo innolla Leijonien kohtaamista.

– En ole pelannut heitä (Suomea) vastaan montaa kertaa, mutta voimme kyllä voittaa heidät. Rehellisesti sanottuna otan mieluummin vastaan Suomen kuin Kanadan tai Yhdysvallat, jotka ovat fyysisempiä.

– Meillä on mahdollisuus haastaa heidät, Haas sanaili lehden haastattelussa.

Tiedossa ei ole, olivatko sveitsiläiset ennen kommentteja edes seuranneet Suomen pelejä tai tietoisia Leijonien Pohjois-Amerikkalaisille antamista rökitykiksistä, vai uskotaanko alppimaan leirissä yksinkertaisesti vain siihen, että joukkueen pelityyli toimii paremmin Leijonia vastaan.

Lopputulema oli kuitenkin molempien joukkueiden kannalta mieluinen, joten luvassa on varmasti tiukka ottelu torstaina, kun kiekko putoaa jäähän Herningissä kello 21.15.

Lue lisää:

Tre Kronorin maalivahdilta yllättävä paljastus: Suomalaisvahti soitti ja yritti houkutella Venäjälle

Kovia on puheet sveitsinleirissä! Kaikki katseet televisioruutuihin, kun ottelu käynnistyy torstaina kello 21.15! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);