Tre Kronorin maalivahdilta yllättävä paljastus: Suomalaisvahti soitti ja yritti houkutella Venäjälle

Jos Harri Säteri on Leijonien maalilla pelannut huikeat MM-kisat, niin samaa voidaan sanoa myös länsinaapurimme maalivahdista Anders Nilssonista.

Tre Kronor onnistui tiistaina kaatamaan Venäjän, eikä ole hävinnyt ainuttakaan ottelua koko kisoissa.

Ruotsin maajoukkueen maalivahti Anders Nilsson on pelannut Harri Säterin tavoin loistavat kisat ja mies onkin torjuntatilastojen valossa heti Säterin jälkeen turnauksen toiseksi paras maalivahti.

Oman lohkonsa voittaneen Ruotsin pelit jatkuvat seuraavaksi Latviaa vastaan torstaina ja 28-vuotias Nilsson tulee jatkamaan joukkueen maalilla.

Vancouver Canucksin organisaatiossa kiekkolevan veskarin NHL-sopimus on päättymässä ensi kaudella, jonka takia hänen ympärillään onkin koko kevään pöyrinyt jo huhuja mahdollisesta jatkosta.

Mielenkiintoista on se, että soppansa lusikkaan on myös heittänyt KHL:n taakseen jättänyt suomalaisvahti Mikko Koskinen. Koskinen teki itse keväällä sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa ja jätti taakseen KHL:n suurseura Pietarin SKA:n.

– Koskinen soitti minulle ja tiedusteli, jos haluaisin mennä pelaamaan Pietariin. Sanon tämän nyt kerran. Minulla on sopimus Vancouverin kanssa, joten en aio lähteä sieltä. NHL on vieläkin ensimmäinen prioriteettini, Nilsson totesi venäläismedialle.

Pietarin SKA on tosi mielellä etsimässä uutta veskaria Koskisen lähdön jälkeen ja nuori ruotsalaisvahti olisi osuva ratkaisu joukkueen pulaan. Huhuilla ei kuitenkaan miehen omasta mielestä ole mitään perää.

Taustalla ystävyys Pohjois-Amerikasta

Mikko Koskinen tuntee Anders Nilssonin kaksikon yhteisiltä vuosilta New York Islandersin organisaatiossa. vuosina 2011-2012, jolloin he pelasivat seuran farmijoukkueessa.

Tuon jälkeen he ovat myös kohdanneet KHL:ssä, kun Nilsson pelasi kauden 2014-2015 Ak Bars Kazanissa. Ruotsalaisvahdin kommenttien perusteella näyttäisi siis ainakin siltä, että maalivahdit ovat edelleen hyvää pataa keskenään vielä vuosien jälkeen.

Lue lisää:

Marko Anttila paljastaa, millä tavalla hän kuumensi Patrick Kanen – Taustalla yhteistä historiaa

Mielenkiintoisia yhteyksiä löytyy suomalaispelaajilta! Olisiko Nilssonilta kuitenkaan niin huono ratkaisu lähteä vielä uudestaan Venäjälle? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);