Sveitsi tiputti MM-turnauksen kovimman pommin: Leijonat pudotettiin jatkosta tylyllä tavalla

Leijonien MM-kisat tulivat päätökseen yllättävällä tavalla, kun Sveitsi kaatoi Suomen ratkaisevassa puolivälierässä.

Sveitsi tarjoili kiekkoilevalle maailmalle koko vuoden suurimman yllätyksen, kun se tiputti Leijonat jatkosta Tanskan MM-kisoissa. Hienot kisat pelanneilla Leijonilla oli aiemminkin ongelmia pieniä maita kohtaan ja sama toistui myös ratkaisevassa ottelussa.

Ensimmäinen erä oli vielä Leijonien hallintaa, mutta toisessa erässä tapahtui jotain, mikä muutti pelin kulun täysin.

Ilmiömäisesti Suomen maalilla Kanadaa ja USA:ta vastaan pelannut Harri Säteri oli voimaton Sveitsin nopeiden hyökkäysten edessä, kun alppimaa iski muutamassa minuutissa peräjälkeen kolme maalia.

Kolmannessa erässä Suomi onnistui vielä pitkällä ylivoimalla kaventamaan pelin 3-2:een, mutta sen jälkeen osumia ei enää tullut.

Lopussa Leijonat haki vielä ratkaisua ilman maalivahtia, mutta Sveitsi onnistui tiiviillä puolustuksella tarjoilemaan jääkiekkokansalle todellisen jätti yllätyksen.

Leijonien ongelma pelissä oli se, ettei ensimmäiseen 40 minuuttiin saatu aikaiseksi tarpeeksi hyvää peliä ensimmäisen erän johdosta huolimatta.

Lue lisää:

Liiga-seuralle valtava menetys: Kultakypärää kantanut tähtipuolustaja siirtyy ensi kaudeksi Venäjälle

Kaikenlaista... Ei muuta kuin leuka rintaan ja toivotetaan hyvää onnea Sveitsille jatkoon! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);