Suomalaisveskarista todella kova ennustus ensi kaudelle: Valitaan NHL:n parhaaksi maalivahdiksi

Lokakuuta ja NHL-kauden alkua odotellessa monissa kiekkomedioissa keskitytään arvioimaan tulevia koitoksia sekä nykyisten joukkueenjäsenten suorituksia viime kausina sekä tulevaisuudessa.

Yksi arvostetuimmista kiekkolehdistä, The Hockey News, kasaa joka vuosi listan, jossa se tuo esiin yhden erittäin optimistisen ennustuksen jokaisesta NHL-joukkueesta.

Pohjois-Amerikkalainen arvostettu kiekkomedia The Hockey News julkaisi viikonloppuna jälleen ennakon tulevasta kaudesta, jossa se esitti 31 erittäin kovaa ennustusta jokaisesta NHL-seurasta. Artikkelissa on tarkoitus katsella kaikkein optimistisimpia vaihtoehtoja jokaisen seuran kohdalta ja ne ovatkin erittäin mielenkiintoista luettavaa.

Joukossa on humoristisia, mutta myös totisia veikkauksia. Minnesota Wildin kohdalla esimerkiksi arvellaan, että Mikko Koivu tulee paljastamaan olleensa koko ajan Saku Koivu.

Mielenkiintoinen on myös veikkaus Los Angeles Kingsin paitaan palaavasta Ilja Kovaltshukista, jonka ennustetaan voittavan NHL:n maalipörssi. Kovaltshuk oli aikanaan yksi NHL:n kovimmista maalintekijöistä, mutta vietettyään viisi vuotta KHL:ssä hän on ikääntynyt ja tekee nyt paluun taalajäille, joissa pelataan kaikkien aikojen nopeinta jääkiekkoa. Todellisuudessa siis reilut 30-40 maaliakin voisi olla jo erittäin kova veto 35-vuotiaalta hyökkääjältä.

Suomalaisvahdille Vezina

Nashville Predatorsin Pekka Rinne pääsi viime kauden päätteeksi nostamaan himoittua Vezina Trophya, joka jaetaan koko NHL:n parhaalle maalivahdille kauden päätteeksi. Nyt The Hockey Newsin optimistisissa arvioissa pystiä lupaillaan ensi kauden jälkeen toiselle suomalaisvahdille – nimittäin Antti Raannalle.

Arizona Coyotesissa pelaava Raanta pelasi huonon alkukauden, mutta All Stars tauon jälkeen hän teki mahtavan paluun jäille ja kirjautti komeat tilastot 13-4-1 torjuntaprosentilla 94,5%.

– Muistakaa, että nyt on kyse Coyotesista. Häneltä löytyy taitoa, mutta hän tarvitsee vain hieman lisää apuja joukkueeltaan, arvion realistisempi osuus päättyy.

Lue lisää:

NHL-tähden kaupalla mielenkiintoinen vaikutus: Suomalaishyökkääjä saamassa näytönpaikan seuralta

Näitä ennustuksia on ihan mielenkiintoista lukea, vaikka ne onkin hieman pilke silmäkulmassa kirjoitettu. Mitä luulette, pystyykö Raanta lunastamaan paikkansa kivenkovana ykkösveskarina NHL:ssä? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);