NHL-tähden kaupalla mielenkiintoinen vaikutus: Suomalaishyökkääjä saamassa näytönpaikan seuralta

Syksyn hiljalleen lähestyessä myös pöhinä kiekkouutisten parissa suurimmissa seuroissa on jälleen käynnistymässä toden teolla.

Kesän pelaajakaupat ovat kääntäneet myös joukkueiden voimausuhteita NHL:ssä ja samalla yhä useammalle uudelle pelaajalle voi olla aukemassa paikkoja kokoonpanoista. Juuri näin saattaa käydä myös suomalaiskiekkoilijalle, joka teki kesällä ensimmäisen NHL-sopimuksensa.

Carolina Hurricanesin organisaatiossa puhaltavat uudet tuulet ja joukkueen tähtihyökkääjiin lukeutuu nyt millä tahansa mittarilla kaksi suomalaisnimeä: Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen.

Suomalaiskaksikko nousi kovaa iskuun viime kaudella ja tulevaisuudessa yhä suurempi osa tuloksentekovastuusta on kaksikon harteilla, sillä seura päätti kaupata viime viikolla todellisen tähtihyökkääjänsä, Jeff Skinnerin, Buffalo Sabresiin.

Skinnerin lähtö jättää auttamatta aukon Hurricanesin hyökkäykseen, johon voisikin nyt olla loistava paikka iskeä lusikkansa Saku Mäenalaisella, joka solmi kesällä vuoden mittaisen 925 000 dollarin arvoisen NHL-sopimuksen seuran kanssa.

24-vuotias suomalaishyökkääjä varattiin NHL:ään vuoden 2013 varaustilaisuuden 5. kierroksella numerolla 125, mutta näytönpaikkaa taalajäiltä miehelle ei ole vielä herunut. Kärppäkasvatin vahvat otteet kotimaisessa Liigassa kuitenkin vakuuttivat nyt Carolinan ja mies on aloittamassa kautensa Pohjois-Amerikassa, mikäli kaikki osuu nappiin harjoitusleirillä.

Carolinaa seuraava NHL-toimittaja Micheal Smith arvelee kirjoituksessaan, että Mäenalanen voisi olla juuri oikea nimi nostaa mukaan kokoonpanoon Skinnerin jättämälle paikalle.

– Entäpä Mäenalanen? Harjoitusleiri tulee olemaan hänelle ensimmäinen kosketus matkaan Hurricanesin kanssa, toimittaja pohdiskelee kirjoituksessaan.

Myös lisää suomalaisväriä tarjolla

Mäenalainen ei kuitenkaan ole ainoa suomalaispelaaja, jolla voisi olla mahdollisuus viedä nyt paikka Carolinan NHL-seuran hyökkäyksestä.

Samasta paikasta ovat varmasti erittäin kiinnostuneita myös Aleksi Saarela sekä Janne Kuokkanen, jotka viettivät viime kauden joukkueen AHL-seura Charlotte Checkersin riveissä.

Joku kolmikosta voisi siis hyvinkin nousta nyt pelaavaan kokoonpanoon, mutta aika näyttää kuka. Joukkueen harjoitusleiri tulee kertomaan tilanteesta jo paljon, mutta Kuokkasen ja Saarelan eduksi täytyy laskea se, että heillä on jo aiempaa kokemusta organisaation riveissä, toisin kuin Mäenalasella.

 

Lue lisää:

NHL-toimittaja ylistää kovin sanoin nuoren suomalaishyökkääjän kehitystä – hurja arvio tehoista

No nyt on kyllä mielenkiintoista! Kenet kolmikosta sinä näkisit Hurricanesin kokoonapanossa? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);