Suomalaislupaukselle sataa ylistystä NHL-asiantuntijalta: ”Hän oli uskomaton pudotuspeleissä”

Nuoria suomalaispelaajia on siirtynyt paljon Pohjois-Amerikkaan viime vuosina ja miesten esiin marssi on sujunut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta varsin mallikkaasti.

Nyt yksi seuraavista NHL-paikasta taistelevista nuorukaisista tulee Dallasista, jonne nuori hyökkääjä siirtyi HIFK:sta viime kaudeksi.

21-vuotias suomalaishyökkääjä Roope Hintz on lyönyt itsensä vauhdilla sisään Pohjois-Amerikassa sinne siirtymisensä jälkeen. Ilveksen kasvatti pelasi pohjille hyvät kakasi kautta kotimaisessa Liigassa HIFK:n paidassa, jonka jälkeen miehen varannut Dallas Stars esitti kutsun rapakon tuolle puolen.

Kaudesta 2017-2018 saakka organisaatiossa kiekkoillut nuori puolustaja on viettänyt nyt yhden kauden joukkueen farmiseura Texas Starsissa, jonka hyökkäyksessä hän on suorastaan loistanut. 70 pelaamassaan ottelussa Hintz kirjautti itselleen tehot 20+15=35, joka on varsin messevä lukema nuorelle hyökkääjälle

Joukkueen taival eteni lopulta aina AHL:n finaalisarja Calder Cup finaaleihin saakka ja pudotuspeleissä suomalaistaituri viimeisteli  22 pelissä tehot 4+8=12.

”Ottanut isoja askeleita”

Nyt NHL.Com -sivuston asiantuntijat ovatkin ennustaneet, että suomalaislupaus tulee lunastamaan tulevalla kaudella paikkansa Dallasin NHL-seuran kokoonpanosta. Nuorukainen on ollut tarkan seurailun alaisena koko viime kauden ja kaikki viittaa siihen, että hän olisi valmis.

– Hintz on todellakin pelaaja, joka otti viime kauden aikana isoja askeleita kehityksessään, Starsin pelaajakehityksestä vastaava Rich Peverley toteaa sivustolle.

– Hän oli uskomaton pudotuspeleissä ja minä uskon hänen mukautuneen Pohjois-Amerikkalaiseen peliin jo lähes saumattomasti, hän kuvaili Hintzin siirtymää pienempiin kaukaloihin.

Hintzillä on taskussaan myös nuorten MM-kultaa kaudelta 2015-2016 alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta. IFK:ssa viettämällään viimeisellä Liigakaudella hän keräsi eniten pisteitä ja sekä syöttöjä pudotuspeleissä kaudella 2016-2017.

Lue lisää:

NHL-tähden kaupalla mielenkiintoinen vaikutus: Suomalaishyökkääjä saamassa näytönpaikan seuralta

Hintz olisi kyllä paikkansa NHL:ssä ansainnut. Pistä peukkua, jos uskot miehen sen ottavan tulevana syksynä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);