Suomalaisen NHL-vahdin tulevaisuudesta yllättävä ennuste: ”Siirtyy seuraavaksi Liigaan tai KHL:ään”

Elokuun lähestyessä loppua ollaan päivä päivältä lähempänä lokakuuta, jolloin NHL-kausi jälleen käynnistyy.

Vaikka harjoituskausi onkin jo ollut käynnissä pitkän aikaa, löytyy NHL:n puolelta vielä useita kokeneita pelaajia, jotka eivät ole löytäneet itselleen uutta seuraa.

Yksi heistä on suomalaisvahti Kari Lehtonen, jonka tulevaisuus Pohjois-Amerikassa ei näytä tällä hetkellä valoisalta.

Dallas Starsia vuodesta 2010 lähtien edustanut Kari ”Kärppä” Lehtonen on joutunut tämän kesän aikana uudenlaisen tilanteen eteen. 34-vuotias konkarivahti hakee parhaillaan sopimusta uudesta seurasta, sillä miehen sopimus Dallasin kanssa päättyi kesän alkuun, eikä seura halunnut enää kiinnittää häntä uudestaan.

Vuonna 2002 NHL:ään varattu suomalaisvahti on ehtinyt edustaa uransa aikana NHL:ssä vain Atlanta Trashersiä ja Dallas Starsia, mutta nyt toiveissa olisi lisätä listaan uusi joukkue, mikäli hän halajaa jatkaa uraansa NHL:n puolella. Viime vuodet eivät ole menneet Lehtoselta täysin putkeen, joten vielä elokuuhun mennessä yksikään seura ei ole tiettävästi sopimusta miehelle tarjonnut.

Edessä paluu Eurooppaan?

Lehtonen hakee ensisijaisesti tietysti ykkösvahdin paikkaa, mutta sellaisia ei monella seuralla ole enää tarjota, joten kokeneelle konkarivahdille sopisi varmasti myös tasainen kakkosvahdin paikka, johon taidot varmasti myös yhä riittäisivät. The Hockey News -lehden arvion mukaan tilanne alkaa kuitenkin näyttää päivä päivältä huonommalta, sillä myöskään sellaisia joukkueita, joilla olisi Lehtonen varaa palkata, ei enää ole montaa markkinoilla.

– Vaihtoehdot paikoista kakkosmaalivahdiksi ovat katoamassa nopeasti.

Varteenotettavia pysäkkejä NHL:ssä olisivat voineet olla New York Rangers tai Calgary Flames, mutta molemmat seuroista ovat jo tehneet kiinnityksiä maalivahtiosastoilleen, joten Lehtosen mahduttaminen mukaan vaikuttaisi tässä kohtaa jo lähes mahdottomalta.

– Näiden seurojen lisäksi olemassa ei ole kovin montaa selkeää valintaa, jotka voisivat haluta 34-vuotiaan maalivahdin, arviossa kirjoitetaan.

Edellisiltä kausilta suomalaisvahti on nostanut reilua 5,9 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, joten pelkillä hiluilla hän on tuskin lähtemässä uuteen seuraan. Tämän ansiosta lehti uskookin nyt, että Lehtosen päivät NHL:ssä alkavat olla luetut.

– Lehtonen voisi yrittää saada NHL-paikan tryout-sopimuksella, mutta jos meidän pitäisi veikata, niin uskoisimme hänen siirtyvän seuraavaksi Liigaan tai KHL:ään, lehdessä kirjoitetaan.

Kokeneella vahdilla on kuitenkin vielä aikaa ja kaiken järjen mukaan myös taitoja, joiden valossa hän olisi täysin käyttökelpoinen maalivahti NHL:ssä. Seuraavat viikot ennen lokakuuta tulevat kuitenkin näyttämään, päättyykö miehen NHL-ura nyt kokonaisuudessaan.

Urallaan Lehtonen on pelannut NHL.ssä 649 ottelua napaten niistä 310 voittoa ja 233 häviötä torjuntaprosentilla 92%.

Lue lisää:

Tylyä luettavaa: NHL-asiantuntijalta täysi tyrmäys Liigassa dominoineelle suomalaishyökkääjälle

Vähissä alkaa olla usko siihen, että Lehtonen enää saisi itselleen uutta NHL-seuraa. Mitä mieltä sinä olet, olisiko miehen paikka kuitenkin vielä NHL:ssä? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);