Suomalaiskonkarin NHL-ura vaakalaudalla – kaatuvatko haaveet jatkosta liian kovaan palkkaan?

Syksyn lähestyessä myös seuraava kiekkokausi on päivä päivältä meitä lähempänä.

Kesä on ollut vauhdikasta aikaa siirtomarkkinoilla eri liigoissa, eikä NHL ole tähän mikään poikkeus.

Siitä huolimatta vapaita pelaajia on yhä vesillä ja joukosta löytyy myös suomalaiskonkari, jonka jatko NHL:n puolella voi olla nyt vaakalaudalla…

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Dallas Starsin NHL-organisaatiota vuodesta 2010 lähtien edustanut Kari ”Kärppä” Lehtonen on kokenut ja monessa liemessä marinoitu konkarivahti. Suomalaistorjuja on ehtinyt urallaan torjua NHL:ssä jo vuosien ajan, mutta viime vuosina tasaisuus on ollut miehen ongelma.

34-vuotias Lehtonen varattiin NHL:ään vuoden 2002 varaustilaisuudessa Atlanta Trashersin toimesta, eikä hän ole edustanut taalajäillä muita seuroja kuin Atlantaa ja Dallasia. Tähän on kuitenkin nyt tulossa muutos, mikäli suomalaisvahti kykenee vielä vakuuttamaan jonkun joukkueen siitä, että hän pystyy yhä pelaamaan huipulla.

Dallasin vuosiin mahtui ylä- ja alamäkiä, mutta NHL.com -sivuston arvion mukaan suomalaisvahti on yhä huippuluokan veskari, jolle olisi varmasti käyttöä monissa joukkueissa näiden etsiessä varmoja kakkosmaalivahteja.

Dallasissa luottoa ei enää Lehtoseen ollut, joten mies on nyt vapailla markkinoilla toivoen, että saisi jatkaa vielä uraansa NHL:n puolella.

Palkkatoive voi kaataa haaveet

Lehtonen torjui Starsissa kovalla 6 miljoonan dollarin vuosipalkalla, jonka oikeutusta on nyt jälkikäteen ehkä vaikea nähdä. Kovaan tulotasoon tottuneen veskarin onkin nyt pakko tinkiä jostain, mikäli hän haluaa pystyä todistamaan olevansa vielä toimiva vaihtoehto huippuseuralle NHL:ssä.

Lehtosen viime vuosien maalivahtitoveri Antti Niemi onnistui tässä hyvin, kun hän muutaman mutkan kautta ja parin heikomman esityksen jälkeen pääsi Montreal Canadiensiin, jossa loppuvuosi sujuikin yllättävän valoisissa merkeissä. Canadiens kiinnitti Niemen lopulta myös tulevaksi kaudeksi riveihinsä, mutta myös hän joutui tinkimään palkastaan saadakseen mahdollisuuden näyttää yhä kykynsä.

Tulevat viikot näyttävät meille, miten Lehtosen lopulta käy, mutta olisi ikävää nähdä komean uran pelanneen kokeneen suomalaisvahdin NHL-uran päättyvän jo nyt, kun miehellä varmasti olisi vielä annettavaa monille seuroille.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Lue lisää:

Pikkuleijonien tähtimaalivahti siirtyy Pohjois-Amerikkaan – tässä on MM-sankarin uusi seura

Mielenkiintoista nähdä, mitä tuleman pitää. Laita peukkua, jos uskot Lehtosen pystyvän vielä torjumaan NHL:ssä huipputasolla! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);