Tylyä luettavaa: NHL-asiantuntijalta täysi tyrmäys Liigassa dominoineelle suomalaishyökkääjälle

Entistä useampi suomalaisnuori on ponnistanut viime vuosina hyvien Liigakausien jälkeen Pohjois-Amerikkaan ja lunastanut paikkansa maailman kovimmasta kiekkoliigasta.

Nyt arvostetun The Athletic -lehden asiantuntija on kuitenkin sitä mieltä, että Tapparan paidassa hurmannut suomalaishyökkääjä ei tule siinä onnistumaan.

24-vuotias Henrik Haapala on pelaaja, jonka jokainen Tappara-fani sekä suomalaistajääkiekkoa seuraava ihminen varmasti muista. Kaudella 2016-2017 nuori hyökkääjä teki kovalla kädellä tuhojaan Liigassa voittaen lopulta koko pistepörssin iskettyään 60 tehopistettä Tapparan paidassa.

Pienikokoinen hyökkääjä sai tästä palkkioksi NHL-sopimuksen Florida Panthersiin, mutta vielä hän ei ole läpimurtoaan Pohjois-Amerikassa päässyt tekemään.

Tehokkaalta hyökkääjältä odotettiin kovia näyttöjä tiskiin heti rapakon tuolla puolen, mutta viime kaudella pelatut viisi NHL-ottelua eivät kuitenkaan niitä tuoneet. Näin ollen Haapala lähetettiin Floridasta farmiseuran riveihin, jossa hän iski 20 otteluun tehopisteet 3+5=8.

Farmikomennuksen jälkeen 24-vuotias hyökkääjä kaipasi paluuta entiseen ja palasi lainalle takaisin kotimaahan Tapparaan, jossa hän iski viiteen runkosarjaotteluun tehot 2+5=7 sekä myöhemmin pudotuspeleissä 14 peliin tehot 4+6=10. Lukemat olivat kelvollisia, mutta eivät sitä tasoa, jota 60 tehopisteen rajan saavuttaneelta nuorelta hyökkääjältä olisi odotettu.

Asiantuntija tyrmää

Haapala on jälleen taistelemassa Florida Panthersin organisaatiossa paikasta NHL-kokoonapanossa, mutta mikäli arvostetun The Atheltic -lehden asiantuntijaa on uskominen, niin tänäkään vuonna onni ei hymyile Haapalalle. Arvostetun kiekkoasiantuntija Corey Pronmanin listauksessa 175-senttinen suomalaishyökkääjä on vasta Panthersin 13. paras lupaus, joten edelle kiilaavat monet muut nuoret tähdet.

– Haapalalla riittää taitoa, mutta en vain usko, että hänen kokonsa saatikka nopeus ja taito yhdistelmänsä riittää NHL:ään, asiantuntija pohtii.

Nyt nuorella suomalaistähdellä on kuitenkin vielä mahdollisuus osoittaa asiantuntijan väitteet vääräksi, sillä seuraavaksi edessä on Floridan NHL-leiri, jonka aikana hän voi hyvillä otteillaan lunastaa jopa paikan NHL-kokoonpanosta.

Lue lisää:

Entisen NHL:n ykkösvarauksen kova kohtalo paljastui – Asuu nykyään kodittomana kadulla

Melko ikäviä sanoja asiantuntijan suusta, mutta onneksi Haapala voi vielä itse osoittaa ne täysin vääriksi. Laita peukkua, jos uskot suomalaishyökkääjän pystyvän lunastamaan paikkansa NHL:stä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);