Säännöt eivät estäneet Tolvasen valintaa – Näin naurettavalla tavalla KHL-pomo selitteli tilannetta

Yksi viime päivien kohutuimmista uutisista kuultiin keskiviikkoiltana, kun Venäjän jääkiekkoliiga KHL:ssä jaettiin palkintoja kauden päätteeksi.

Monet pysteistä suuntasivat oikeaan osoitteeseen, mutta Vuoden tulokas -palkinto meni lähestulkoon kaikkien jääkiekkoa seuraavien ihmisten mielestä täysin väärään osoitteeseen. Koko tilannetta on luonnehdittu monin paikoin farssiksi.

Lähihistorian suurin jääkiekkofarssi nähtiin keskiviikkoiltana, kun KHL:ssä jaettiin Vuoden tulokas -palkinto. Monien kirjoissa ja tulostenkin valossa palkinto olisi kuulunut ylivoimaisesti Helsingin Jokereiden Eeli Tolvaselle, mutta toisin kävi.

Tolvanen nakutti KHL:ssä 49 otteluun tehot 19+17=36 ja jatkoi vielä pistetehtailua pudotuspeleissä.

Suomalaisnuorukainen kuitenkin sivuutettiin täysin ja palkinto ojennettiin Traktor Tsheljabinskin hyökkääjä Vitali Karvtsoville, jonka pisteet 35 ottelussa taas olivat 4+3=7.

Täydellistä suomalaistähden sivuutusta ja historiallista farssia perusteltiin keskusteluissa ensin väitteillä säännöstä, jonka mukaan palkinto voidaan KHL:ssä antaa ainoastaan venäläisille pelaajille.

Helsingin Jokerit kuitenkin julkaisi aiheeseen liittyen twiitin ja poisti tuolta huhulta siivet. Seura oli kysynyt aiheesta suoraan KHL:ltä ja saanut tiedon, ettei tällainen sääntö pidä paikkaansa.

”Maybe next year”

MTV Sportin haastattelema Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Korhonen oli tilanteesta myös erittäin hämmentynyt. Hän kertoi MTV:lle, että oli keskustellut asiasta välittömästi KHL:n presidentti Dmitri Tshernyshenkon kanssa tilaisuuden jälkeen.

– Hän ei keksinyt mitään selitystä tuolle. Sanoi vain, että ”maybe next year”. Sanoin, että tulokaspalkintoa ei voi pahemmin saada ensi vuonna, Korhonen päivitteli.

Jari Kurrille tilannetta taas oli selitelty sillä, että Vuoden tulokas -palkinto annettaan sellaiselle pelaajalle, joka tulee paikan päälle sen noutamaan.

– Ihan typeriä selityksiä, Jokerit pomo latasi MTV:n haastattelussa.

Lue lisää:

Nuorten maajoukkueen valmennusjohtoon yllätysnimi: Taskussa useita MM-mitaleja sekä yli 700 NHL-ottelua

Käsittämätöntä kotiinpäin vetämistä venäläisiltä. Laita peukkua, jos sinusta Eeli olisi palkinnon ansainnut! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);