Nuorten maajoukkueen valmennusjohtoon yllätysnimi: Taskussa useita MM-mitaleja sekä yli 700 NHL-ottelua

Suomen jääkiekkoliitto ilmoitti torstaina verkkosivuillaan torstaina, että alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennusjohtoon on tehty uusia valintoja.

Yksi mielenkiintoisimmista nimistä on kokenut NHL-tähti.

Suomen Jääkiekkoliitto julkaisi torstaina uuden pikkuleijonien valmennusryhmän, jonka joukosta löytyy myös yllättäviä nimiä.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana jatkaa Jussi Ahokas, apuvalmentajana tulee toimimaan Olli Salo ja maalivahtivalmentajana taas Aki Näykki.

Uusin ja yllättävin nimi valmennusjohdossa on NHL-konkari Tuomo Ruutu, joka on jo ehtinyt päättää aktiiviuransa. Ruudun lisäksi valmennusjohtoon liittyy myös Jukka Varmanen.

35-vuotias Ruutu pelasi pitkän uran NHL-kaukaloissa edustaen muun muassa Chicago Blackhawksia, Carolina Hurricanesia sekä New Jersey Devilsiä. Kotimaisesta Liigasta Ruutu muistetaan kasvattiseuransa HIFK:n sekä Jokereiden paidoista.

Viimeisen ammattilaiskautensa Ruutu kiekkoili HC Davosin riveissä Sveitsin NLA-liigassa vuonna 2016-2017.

Palkintokaapista löytyy mitaleja

Ruutu on voittanut urallaan kaksi kertaa olympia pronssia, MM-kultaa, hopeaa sekä kahdesti MM-pronssia ja hopeaa vuoden 2004 World Cupista.

Nuorten kisoista miehellä on taskussa alle 18-vuotiaiden kultaa vuodelta 2000 ja kaksi pronssia sekä yksi hopeamitali alle 20-vuotiaiden kisoista.

Seuraavat nuorten MM-kisat pelataan Kanadassa joulukuun lopulla.

Lue lisää:

Vuoden tulokkaan palkinto täysin väärään osoitteeseen: KHL sivuutti suomalaistähden järjettömällä tavalla

Mielenkiintoista! Uskotko, että Ruudulla on vielä annettavaa suomalaiselle jääkiekolle?