Patrick Roy ja legendaarinen tilanne, joka sai Wayne Gretzkyn näyttämään täysin amatööriltä

Patrick Roy on legendaarinen maalivahti, joka teki uransa aikana monia paraatitorjuntoja. Mutta myöskään hänen mailatyöskentelyssään ei ollut mitään vikaa.

Katso nyt vaikka itse, kuinka hän kynäilee itse Wayne Gretzkyn ohi – keskellä kenttää!

18 NHL:ssä vietetyn kauden jälkeen maalivahti Patrick Roy lopetti uransa kauden 2002-2003 päätteeksi. Kanadalaisen maalivahti legendan pelipaita numerolla 33 on sen jälkeen jäädytetty sekä Colorado Avalanchen että Montreal Canadiensin kattoon. Aktiiviuransa aikana hän voitti Stanley Cupin neljä kertaa ja mies valittiin kolmesti liigan parhaaksi maalivahdiksi.

Nykyisin Roya vaikuttaa taustajoukoissa jääkiekon takana, mutta hänet muistetaan parhaiten viime vuosilta Colorado Avalanchen päävalmentajan penkiltä kausilta 2013-2016.

Maalivahdille oleellisin taito on tietysti kiekkojen pysäyttäminen, jossa Roy oli kieltämättä loistava. Mutta hänen mailankäsittelytaitonsa olivat myös legendojen arvoiset, kuten tältä uskomattomalta videolta voidaan nähdä.

Ottelussa New York Rangersia vastaan Roy lähti seikkailemaan maaliltaan kiekon kanssa keskialueelle. Matkalla hän ohitti ensin yhden Rangersin hyökkääjän ja sen jälkeen hämäsi pyörähdyksellä toista – joka sattui olemaan itse legendaarinen Wayne Gretzky.

Valitettavasti Roy ylitti matkallaan kentän keskiviivan ja tilanteesta vihellettiin siksi kahden minuutin rangaistus, mutta yleisö ja joukkuetoverit olivat varmasti sitä mieltä, että hullun maalivahdin toiminta oli täysin sen arvoista.

Tässä voidaan jo puhua todella kylmistä hermoista maalivahdin kohdalla!

Katso Royn uskomattomat liikkeet tästä:

Lue lisää:

Onko tämä videolla nähtävä laukaus kaikkien aikojen kovin koskaan nähty lämäri?

No huhhuh!  Patrick Roy oli kyllä todellinen legenda – jaa tätä kunnioittaaksesi miehen komeaa uraa! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);