Parjattu suomalaistaituri kovan paikan edessä Ruotsissa: ”Tässä on potentiaalinen tähtipelaaja”

Jääkiekkoilijoiden joukosta löytyy aina tasaisia suorittajia, todellisia supertähtiä, sekä yksilöitä, jotka pystyvät välillä tekemään kentällä aivan mitä tahansa. Ongelma nouseekin esiin siinä kohtaa, kun tällainen taitelijasielu ei pääse pelaamaan omilla vahvuuksillaan, vaan peli yskii.

Niin tapahtui viime kaudella Juhamatti Aaltoselle, jonka kausi päättyi lopulta siirtoon pois SHL:stä.

33-vuotias Juhamatti Aaltonen on suomalaiselle kiekkokansalle hyvin tuttu nimi.

Taiturimainen hyökkääjä on vuosien varrella väläytellyt sellaisia käsiä ja osaamista, josta toiset kiekkoilijat voivat vain haaveilla. Sille on kuitenkin syynsä, miksi mies kantaa harteillaan niin sanottua ”taitelijan” lisänimeä. Noiden taidokkaiden hetkien tasapainoksi löytyy myös liuta suorituksia, jotka ovat saaneet monet kysymään, mitä ihmettä mies edes jäällä teki.

Kärppien kasvatti on pelannut kovan kiekkouran kotimaassa ja käynyt välissä kokeilemassa siipiään myös KHL:n ja SHL:n puolella. Viimeisin loikka SHL:n puolelle päättyi kutienkin kesken kauden siirtoon Sveitsin NLA-liigaan, jossa tilille kertyi vain kaksi ottelua.

Heikoista viime vuosista huolimatta Aaltoseen riittää kuitenkin yhä luottoa – ja aivan syystä. Mies on todella taitava kiekkoilija, jollaista ei helposti ole tarjolla. Siksipä ruotsalainen suurseura Skellfteå AIK päättikin napata miehen riveihinsä tulevaksi kaudeksi.

Dominoiva pelaaja

Ruotsalaislehti Expressenissä ilmestyi tällä viikolla artikkeli, joka käsitteli maan liigan pelaajia, joiden pitäisi petrata peliään viime vuoteen verrattuna. Yksi näistä parjatuista nimistä oli Juhamatti Aaltonen.

– Aaltosella on paljon todistettavaa, sillä harva pystyy dominoimaan samalla tavalla kuin hän, lehdessä kirjoitetaan.

Suomalaistähdestä odotetaan isoja apuja SHL:n ennakkosuosikkeihin lukeutuvassa joukkueessa ja miehelle onkin petailtu paikkaa kärkiketjuista.

– Jos Skellefteå ja valmentaja Tommy Samuelsson saavat asiat toimimaan, niin tässä on kyseessä potentiaalinen tähtipelaaja, juttu päättyy.

Lue lisää:

NHL-toimittaja ylistää kovin sanoin nuoren suomalaishyökkääjän kehitystä – hurja arvio tehoista

Juhamatti Aaltosella olisi nyt loistava näytön paikka lyödä jauhot suuhun jokaiselle epäilijälle. Mitä sinä luulet, pystyykö mies vakuuttamaan ruotsalaisen suurseuran taidoillaan ja dominoimaan SHL:ssä? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);