NHL-toimittaja ylistää kovin sanoin nuoren suomalaishyökkääjän kehitystä – hurja arvio tehoista

Nuoret suomalaispelaajat ovat tehneet toden teolla läpimurtoa viime vuosina maailman kovimmassa kiekkoliigassa NHL:ssä.

Yksi heistä on Carolina Hurricanesin laituri Teuvo Teräväinen, jonka ura lähti todelliseen nousuun viime kaudella.

Suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen loikkasi hienon Liigassa vietetyn läpimurtokauden jälkeen Pohjois-Amerikkaan, jossa pelipaikka irtosi heti Chicago Blackhawksin kivikovasta organisaatiosta. Muutaman kokeilun jälkeen Teräväinen vietti vielä 5 ottelua ennen kauden loppua AHL:n puolella, mutta menetys maajoukkuepaidassa takasi paikan NHL-jäille myös seuraavalle kaudelle.

Kahden vuoden jälkeen nuori hyökkääjä oli osoittanut seuralle potentiaalinsa tehden tärkeää tulosta esimerkiksi pudotuspeleissä, mutta Chicago päätyi kuitenkin kauppaamaan nuorukaisen Carolina Hurricanesiin kauden 2015-2016 jälkeen.

Ensimmäisellä kaudella Hurricanesissa Teräväinen nakutti tehot 15+27=42 lyöden aiemman ennätyksensä Chicagossa ja sen jälkeen jälki on ollut tasaisen tappavaa. Kun vierelle saatiin vielä toinen suomalainen, jonka kanssa kemiat kohtasivat, ei paluuta enää ollut. Viime kaudella Teräväinen iski Carolinassa uransa jälleen kovimmat tehot pisteillä 23+41=64.

Asiantuntijalta hurja arvio

Nyt NBC Sportsin toimittaja Scott Billeck on kausiennakossaan arvioinut, että joka vuosi tasoaan parantanut Teräväinen on jälleen uuden läpimurron edessä.

Suomalaishyökkääjä on jo nyt pystynyt todistamaan olevansa kärkiketjujen hyökkääjä ja Teräväisen sekä Ahon välinen kemia on jotain, mistä monet joukkueet voivat vain haaveilla.

– Kemia toisen suomalaishyökkääjä Sebastian Ahon kanssa voi luoda pohjan yhdelle liigan huippuketjuista tuleviksi vuosiksi, Billeck pohtii.

NHL-toimittaja muistuttaa myös siitä, että Teräväisen jääaika ei kasvanut viime kaudella aiempaan nähden kuin  39 sekunnilla, mutta tulokset olivat päätähuimaavia. Kärkiketjussa pelannut hyökkääjä nosti uransa parasta pistesaldoa yli 20 pisteellä.

– On Teräväisen kehityksen sekä hänen ja Ahon kemiansa perua, että joukkue pystyi kauppaamaan Jeff Skinnerin viime viikolla. Nyt kaksikon päällä on vielä enemmän paineita siitä, että he voivat paikata hyökkäykseen jääneen aukon.

– Teräväisen tulisi pysyä kaikella järjellä kärkiketjuissa ja mikäli hänen kuntonsa kestää, hän tulee tekemään 70 tehopistettä – tai jopa enemmän – tulevalla kaudella, Bellick analysoi.

Pakkohan se on todeta, ettei tässä voi kuin hattua nostaa nuoren suomalaishyökkääjän kehitykselle! Pistä peukkua, jos sinäkin uskot, että Teräväinen voi ohittaa 70 tehopisteen rajapyykin tällä kaudella. window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);