NHL:n 10 parasta maalivahtia listattiin: Asiantuntijat ja fanit eri mieltä suomalaisvahtien sijoituksista

NHL julkaisi maanantaina listauksen, jossa on arvioitu liigan 10 tämän hetken parasta maalivahtia.

Mukana on kovia nimiä, mutta monet saattavat hieraista silmiään nähtyään, millaisille sijoituksille mukaan mahtuneet suomalaisvahdit on pudotettu.

NHL Network julkaisi aiemmin listauksen NHL:n parhaista laitahyökkääjistä, joiden joukossa oli myös Winnipeg Jetsin suomalaistaituri Patrik Laine.

Nyt NHL on listannut koko liigan 10 parasta maalivahtia ja suomalaisittain on syytä olla taas iloinen, sillä mukaan on mahtunut kaksi suomalaisnimeä.

Hieman yllättäen suomalaiset pitävät kuitenkin nimissään häntäpään sijoituksia, vaikka Nashville Predatorsia edustava Pekka Rinne voitti viime kaudella parhaalle maalivahdille annettavan Vezina palkinnon.

Rinteen taitoja on kuitenkin aiemminkin jo epäilty, sillä aiemmassa The Hockey Newsin tekemässä arviossa miestä pidettiin koko NHL:n 12. parhaana maalivahtina, mikä on ehkä monien mielestä hieman aliarvioiva sijoitus suomalaistähdelle.

Tällä kertaa Rinne löytyy listauksen sijalta 7. ja heti hänen perässään on Boston Bruinsia edustava Tuukka Rask. Ykkösenä listalla komeilee venäläistähti Sergei Bobrovsky, toisena on Washington Capitalsin Braden Holtby ja kolmantena Tampa Bay Lighningin nuori tähtivahti Andrei Vasilevskiy.

Koko listaus:

  1. Sergei Bobrovsky, Columbus Blue Jackets
  2. Braden Holtby, Washington Capitals
  3. Andrei Vasilevskiy, Tampa Bay Lightning
  4. Connor Hellebuyck, Winnipeg Jets
  5. Jonathan Quick, Los Angeles Kings
  6. Marc-Andre Fleury, Vegas Golden Knights
  7. Pekka Rinne, Nashville Predators
  8. Tuukka Rask, Boston Bruins
  9. Frederik Andersen, Toronto Maple Leafs
  10. John Gibson, Anaheim Ducks

Fanien arviot olivat erilaiset

NHL Network kysyi samalla seuraajiltaan, mitä mieltä katsojat ovat maalivahtien listauksesta. Tämä listaus olikin hieman erilainen, kuin asiantuntijoiden kasaama kymmenen kärki ja siinä Pekka Rinne oli noussut 3. sijalle.

Fanien suosikki oli Marc-Andre Fleury ja toisena oli jälleen Washingtonin Braden Holtby. Tuukka Raskille lista ei taas ollut suopeampi, sillä hän oli pudonnut sijalle 10. Yllättäen fanien mielestä myös Montreal Canadiensissa rikkonaisen kauden loukkaantumisten takia pelannut Carey Price oli listauksessa sijalla 5. ja ruotsalaisväriä saatiin mukaan, kun New York Rangersin Henrik Lundqvist nousi 9. sijalle.

Lue lisää:

NHL-seura julkisti sopimuksen: Nuori suomalainen tähtihyökkääjä jatkaa uraansa Pohjois-Amerikassa

Kovia nimiä ovat listalla kaikki. Pistä peukkua, jos mielestäsi Rinne olisi ansainnut paremman sijoituksen. window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);