NHL-seura julkisti sopimuksen: Nuori suomalainen tähtihyökkääjä jatkaa uraansa Pohjois-Amerikassa

Suomalaisnuorten rynnistys kohti taalajäitä Pohjois-Amerikassa sen kuin jatkuu. Viimeisimpänä siirron Atlantin toiselle puolelle on tekemässä nuori suomalaishyökkääjä, joka varattiin vuoden 2017 varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella.

Viime kaudella Liigaa HPK:n ja Kärppien laidassa pelannut 19-vuotias Kristian Vesalainen jatkaa jääkiekkouraansa Pohjois-Amerikassa Winnipeg Jetsin organisaatiossa.

19-vuotias hyökkääjä pelasi alkukauden Hämeenlinnassa, kunnes siirtyi kauden lopulla lainalla Oulun Kärppiin, jossa hän myös juhlisti lopulta Suomen mestaruutta.

Nyt Pohjois-Amerikasta kajahti kuitenkin hyviä uutisia, kun NHL-seura Winnipeg Jets julkisti solmineensa Vesalaisen kanssa kolmevuotisen tulokassopimuksen. Uusi sopimus takaa suomalaishyökkääjälle reilut 1,3 miljoonan euron vuositulot.

Winnipeg varasi Vesalaisen vuoden 2017 varaustilaisuudessa ensimmäisellä varausvuorolla ja pitkin kesää on jo odotettu tietoja siitä, minne loistavan viime kauden Liigassa pelannut nuorukainen olisi jatkamassa. Jets julkaisi tiedon sopimuksesta myöhään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä verkkosivuillaan.

Viime kaudella Vesalainen pelasi HPK:ssa ja Kärpissä yhteensä 49 runkosarjaottelua, joissa hän keräsi kunnioitettavat tehot 22+21=43. Playoffseissa nuorukainen tykitti Kärppä-paidassa 18 peliin tehot 4+4=8.

19-vuotias suomalaishyökkääjä on urallaan ehtinyt pelata myös Ruotsissa, jossa hän edusti ensin Frölundan juniorijoukkueita ja lopulta myös miesten joukkuetta SHL:ssä kaudella 2016-2017.

HIFK:n kasvatti on myös tuttu näky maajoukkuepaidassa, jossa hän on edustanut Leijonia kolmessa eri ikäluokassa vuosien varrella. Näistä miehellä on taskussa yksi alle 18-vuotiaden MM-kulta sekä yksi hopea.

Lue lisää:

Suomalaisen NHL-vahdin tulevaisuudesta yllättävä ennuste: ”Siirtyy seuraavaksi Liigaan tai KHL:ään”

Loistavia uutisia! Pistä peukkua, jos sinäkin uskot, että Vesalainen pystyy ottamaan paikan NHL:stä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);