NHL-toimittajan hurja arvio: Palkittu suomalaisvahti joutumassa kauppatavaraksi lähitulevaisuudessa

Kesä on mielenkiintoista aikaa NHL:n puolella, kun joukkueet koittavat kaikin tavoin vahvistaa kokoonpanojaan tulevaa kautta varten. Joukkoon mahtuu aina yllättäviä ja joskus myös käsittämättömiä kauppoja, joten villeimätkin spekulaatiot kannattaa välillä noteerata edes jollain tavalla.

Nyt tällainen huhu on pyörimässä suomalaisen Vezina palkinnon ja Stanley Cupin voittaneen maalivahdin ympärillä.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Boston Bruinsin viime kausi päättyi lievään pettymykseen, kun joukkue putosi Tampa Bay Lightningia vastaan pudotuspeleissä, eikä joukkue ole kesän aikana tehnyt suurempia peliliikkeitä. Joukkoon on toki palkattu uusia nimiä, kuten Jon Moore, Joakim Nordstrom sekä Jaroslav Halak, mutta itse joukkueen ydinrunko on pysymässä pitkälti samana.

Joukkueen GM:n kerrotaan jahdanneen tosissaan myös vapaana agenttina liikkunutta John Tavaresia, mutta mies päätyi kuitenkin Torontoon. Kun joukkue vielä tämän lisäksi menetti Rick Nashin, Riley Nashin sekä Tim Schallerin, löytyisi kokoonpanosta tilaa uusille nimimiehille.

Kalliit maalivahdit

Tässä kohtaa Bostonia tarkasti seurannut toimittaja Joe Haggerty esittääkin villin spekulaation, jonka pohjalla voi myös olla jyvänen totuutta. Kaikki liittyy siihen, kuinka Bruins hankki Jaroslav Halakin paikkaamaan joukkueen maalivahtiosastoa.

– Ei ole varmuutta, että näin tapahtuisi, mutta Halakin monivuotinen sopimus kuitenkin avaa joukkueelle mahdollisuuden Raskin kauppaamiseen, mikäli oikea sopimus laskeutuu Sweeneyn (Bruinsin GM) pöydälle. Joukkue maksaa nyt hieman alle 10 miljoonaa dollaria per kausi kahdelle maalivahdilleen seuraavien kahden vuoden ajan, joka on hurja 12,5% heidän koko palkkakatostaan.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Villeimmässä skenaariossa Halak voisi onnistuessaan täyttää Bruinsin ykkösvahtina toimivan Tuukka Raskin saappaat, joka taas antaisi seuralle vapaat kädet kaupata mies muualle. Ajatus voi tuntua hullulta, sillä Raskilla on taustalla hyviä kausia ja mies on yksi NHL:n parhaista maalivahdeista 33 vuoden iästään huolimatta.

Haluttua tavaraa monissa seuroissa

Bruinsin kannalta juuri nyt olisikin Haggertyn mukaan oikea aika kaupata Rask, sillä maalivahdista voitaisiin saada vielä todella kova hinta vaihtomarkkinoilla oikeaan seuraan kaupattaessa.

– Kukaan ei tietenkään ole sanomassa, että Rask pitäisi kaupata vain ”huvin vuoksi”. Joukkueen pitäisi löytää sitä ennen myös uusi nuori maalivahti, josta he voisivat koulia uuden ykkösen ikääntyvän Halakin tilalle myöhemmin, Haggerty pohtii.

– Halakin palkkaaminen avasi joukkueelle ainakin oven sille ajatukselle, että Raskin voisi kaupata hyvällä sopimuksella sellaiseen joukkueeseen, joka tarvitsee tuskaisesti apua maalivahtiosastolleen (Hurricanes, Islanders ja Flyers tulevat ensimmäisinä mieleen). Se ei ehkä olisi kovin huono kauppa Bruinsin kannalta.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Lue lisää:

Nyt se on varmaa: Hyljeksitty suomalaishyökkääjä jättää NHL:n – Uusi seura julkisti jo sopimuksen

 

Nyt on kyllä melko villiä huhua ilmassa Bostonin yläpuolella. Toteutuessaan tällainen kauppa olisi kyllä todellinen siirtopommi. Mitä mieltä sinä olet, kannattaisiko Bruinsin kaupata Rask? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);