Nyt se on varmaa: Hyljeksitty suomalaishyökkääjä jättää NHL:n – Uusi seura julkisti jo sopimuksen

Suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkisen ura Pohjois-Amerikassa on ollut aaltoilevaa suorittamista. Farmiliiga AHL:n puolella hurjia tehoja tahkonut hyökkääjä ei kertaakaan onnistunut NHL-komennuksilla vakuuttamaan joukkuettaan ja onkin joutunut matkaamaan farmin ja taalaliigan väliä tasaiseen tahtiin ilman varmuutta pelipaikasta.

Nyt Pulkkinen on kuitenkin viheltämässä pelin poikki NHL:n osalta, sillä keskiviikkona saadun tiedotteen mukaa miehen uusi seura on jo selvillä.

26-vuotias Teemu Pulkkinen pelasi vielä viime kaudella Pohjois-Amerikassa NHL-seura Vegas Golden Knightsin organisaatiossa, vaikka ei NHL-miehistön puolelle lopulta mahtunutkaan.

Detroit Red Wingsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2010 on jo pelannut useamman vuoden Pohjois-Amerikassa, mutta lupaavasta alusta ja huimaavista tehoista farmiliigassa huolimatta tulos NHL-tasolla on jäänyt vaisuksi. Tämän takia miehelle ei olekaan herunut pelipaikkaa NHL-kokoonpanojen puolelta vakituisempaa pestiä varten.

Viime kaudella Pulkkinen teki AHL:ssä Chicago Wolvesin paidassa 75 ottelussa komeat tehot 29+36=65. Urallaan hän on ehtinyt pelata NHL:ssä 83 ottelua, joissa on syntynyt tehot 13+9. NHL-otteluita miehelle kertyi Detroit Red Wingsissä, Minnesota Wildissa sekä Arizona Coyotesissa.

Uusi alku Venäjällä

Pulkkisen lähdöstä Pohjois-Amerikasta on puhuttu jo pitkään, mutta nyt miehen uusi seura on ilmoittanut asian varmuudella. KHL-seura Dinamo Minsk julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jonka mukaan Pulkkinen siirtyy seuran riveihin seuraavaksi kaudeksi.

Seuran tiedotteen mukaan osapuolet ovat päässeet sopuun sopimukseen liittyvistä asioista, mutta sopimuksen pituudesta tai palkasta ei ole kerrottu tarkempia tietoja.

Lue lisää:

Liiga-seuralle loistavia uutisia: Juuri NHL-sopimuksen rustannut lupaus jatkaa Suomessa

 

Hienoa, että Pulkkinen pääsee nyt seuraan, jossa saa toivottavasti peliaikaa kärkiketjuista. Uskotko sinä, että "Pulu" pystyy iskemään tehoja AHL:n tyyliin myös KHL:n puolella? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);