NHL-seura Dallas Starsin kapteeni ylistää seuransa suomalaislupausta: ”Hän on valmis NHL:ään”

Suomalaishyökkääjä Roope Hintz on tehnyt vakuuttavaa jälkeä Dallas Starsin harjoitusleirillä syyskuun aikana.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä pelatussa ottelussa Hintz istutettiin todelliseen superketjuun joukkueen kapteeni Jamie Bennin ja Aleksandr Radulovin rinnalle.

Kuva: YouTube

21-vuotias Roope Hintz on yksi lupaavimmista nuorista suomalaisista jääkiekkoilijoista. Ilveksen kasvatti ihastutti Liigassa myös HIFK:n paidassa, josta hän siirtyi Pohjois-Amerikkaan NHL-seura Dallas Starsin organisaatioon.

Viime kauden Hintz kiekkoili AHL:n puolella, jossa hän nakutti 70 ottelussa 35 tehopistettä. Tänä vuonna nuoren miehen tähtäin on kuitenkin NHL:ssä ja jälki NHL-seuran harjoitusleireillä on enteillyt hyvää.

Supertähtien sentterinä

Maanantain ja tiistain välisenä yönä pelatussa NHL-ottelussa Hintz istutettiin kovaan ketjuun Dallasin kapteeni Jamie Bennin ja tähtihyökkääjä Aleksandr Radulovin keskelle, kun joukkue kohtasi Minnesota Wildin.

Hintz käytti paikan heti hyväkseen ja vei joukkueensa 1-0 johtoon jo ensimmäisessä erässä. Hyvät otteet jatkuivat läpi ottelun ja viimeisessä erässä hän alusti komealla esityöllä Bennin laukoman 4-3 voittomaalin.

Dallas vei lopulta taiston maalein 5-3.

Kuva: YouTube

Kapteenilta vuolaita kehuja

Ottelun jälkeen Hintz kertoi pelin tuntuneen hyvältä. Se kävi ilmi myös miehen ensimmäisestä maalista, jossa hän pääsi käyttämään hyväksi ilmiömäistä nopeuttaan ruotsalaispuolustaja John Klingbergin upean syötön jälkeen.

NHL-kausi alkaa Pohjois-Amerikassa ensi viikolla ja Dallasin puolelta Hintzin tilanne näyttää todelta hyvältä. Samaa mieltä oli myös nuorukaisen kanssa samassa ketjussa pelannut seuran kapteeni Jamie Benn.

– Hän oli tänään hyvä. Hän luistelee hyvin, on iso ja pelaa nopeaa peliä. Hänen kanssaan oli oikeastaan helppoa pelata ja hän tuntui istuvan ketjuumme hyvin, Benn kehui suomalaislupausta.

– Mielestäni hän on taitava kaveri ja viime kausi AHL:ssä meni hyvin. Hän on valmis NHL:ään, Benn tuumaili ottelun päätteeksi.

MTV Sportin mukaan Benn hauskuutti toimittajia myös toteamalla, että Hintzin hyvät otteet ovat lähtöisin tämän upeasta hiuskuontalosta.

– Kaikki lähtee hyvästä tukasta ja hänen hiuspelinsa (hairgame) on erittäin vahvaa, hän lohkaisi.

Myös Esa Lindell oli tehokkaalla päällä iskien tehot 1+1. Miro Heiskanen pelasi ottelussa reilut 23 minuuttia, mutta jäi kuitenkin ilman tehoja.

https://youtu.be/AEtLNgUFc70

Lue lisää:

Jesse Puljujärvi kyykytti Jets-puolustajia – Upea soolomaali käynnisti Edmontonin maalijuhlat

Loistavaa Roope! Pistä peukkua, jos uskot suomalaislupauksen uskovan lyövän itsensä sisään NHL:n puolelle tänä syksynä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);