Leijonat dominoivat pistepörssiä: Ilmiömäiset tehot mättänyt kaksikko matkalla uuteen kisaennätykseen

Leijonat on aloittanut taipaleensa Tanskan maailmanmestaruuskisoissa kolmella voitolla, jotka ovat jokainen tulleet varsinaisen maalikimaran päätteeksi.

Viimeisimpänä kaatui tiistai-iltana Norja, jolla ei ollut mitään vastausta Suomen tehokkaan nuoren joukkueen temppuihin.

Kolmeen peliin kerätyt pisteet ovat jo historiallisen kovia ja siksi MM-kisojen pistepörssin tilanne tällä hetkellä onkin kutkuttavaa katseltavaa.

Leijonat on takonut kolme ensimmäistä vastustajaansa suvereenisti maanrakoon Tanskan MM-kisoissa voitettuaan ottelut yhteismaalein 23-2.

Pisteitä on kertynyt monille pelaajille eri ketjuissa, mutta ehdoton ykkösnyrkki on ollut Leijonien kakkosketju Sebastian Ahon johdolla.

Aho on nyt kerännyt kolmeen otteluun käsittämättömät tehot 4+7=11 ja hänen ketjutoverinsa Teuvo Teräväinen tulee lähellä perässä pistein 4+6=10. Ketjun kolmantena lenkkinä toimiva Veli-Matti Savinainen ei ole jäänyt paljoa huonommaksi, sillä mies on kirjannut kolmeen peliin tehot 4+1=5.

Yhteensä ketjulla on siis kolmen pelin jälkeen kasassa jo 26 tehopistettä, mikä on aivan ilmiömäinen suoritus. Suomalaispelaajien hyvä vire näkyy tietysti myös kisojen virallisissa tilastoissa, sillä pistepörssin kärkipaikkoja pitävät nimissään juuri aiemmin mainitut nuoret suomalaistähdet.

Teräväinen ja Aho ovat keränneet myös mukavan etumatkan jo seuraavina oleviin NHL-supertähtiin Rickard Rakelliin sekä Connor McDavidiin.

Pistepörssin top 5:

1. Sebastian Aho, FIN: 4+7=11
2. Teuvo Teräväinen, FIN: 4+6=10
3. Rickard Rakell, SWE: 3+4=7
4. Connor McDavid, CAN: 1+6=7
5. Kirill Kaprizov, RUS: 4+2=6

Kymmenen tehokkaimman pelaajan joukkoon turnauksessa mahtuvat tällä hetkellä myös Mikko Rantanen tehoilla 1+5=6 sekä Veli-Matti Savinainen (4+1=5).

Keskustelu pisteiden ympärillä on henkilöitynyt nimenomaan Sebastian Ahoon, joka on parhaillaan matkalla kaikkien aikojen Leijonien piste-ennätykseen MM-kisoissa. Samaa voidaan kuitenkin odottaa myös Teräväseltä, jolla on vain yksi piste ketju- ja seuratoveriaan vähemmän.

Aiempi Leijonien ennätys on Saku Koivun ja Petri Kontiolan nimissä. Koivu kasasi kevään 1999 MM-kisoissa tehot 4+12=16 kymmenessä ottelussa ja Kontiola taas vuonna 2013 tehot 8+8=16.

Suomen ilotulituksella on mahdollisuudet jatkua heti keskiviikkona, kun illalla vastaan luistelee isäntämaa Tanska.

Lue lisää:

Kanadan MM-joukkueelle valtava menetys – NHL-supertähti jättämässä kisat väliin tänä vuonna

Tätä taulukkoa kyllä kelpaa katsella! Laita peukkua, jos uskot suomalaisten voivan kumota vuosien takaiset ennätykset tänä keväänä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);