17-vuotias suomalaistähti ällistyttää Kanadassa – Hurjia näyttöjä NHL-superlupausten ympäröimänä

Suomalaisen jääkiekon tilasta voidaan olla eri analyyseissä montaa mieltä, mutta viime vuosina trendi on ollut upeasti se, että nuoremmista polvista löytyy yhä enemmän huipputason lahjakkuuksia, jotka pärjäävät vertailussa kirkkaimpiakin tähtiä vastaan.

Tähän on herätty myös maailmalla ja nyt yksi suomalaislupaus on jälleen nostattanut aaltoja Pohjois-Amerikassa.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

17-vuotias Kaapo Kakko voi olla suurelle yleisölle vielä tutkan alla lentänyt junioripelaaja, mutta tässä on mies kenen otteita kannattaa seurata tulevina vuosina tarkasti.

TPS:n kasvatilla on taskussaan jo alle 18-vuotiaiden MM-kultaa viime vuodelta ja vyölle on kertynyt muutama peli myös TPS:n liigamiehistössä. Suurimman osan viime kaudesta nuorukainen vietti TPS:n A-junioreissa.

Oikeassa laidassa viilettävästä hyökkäyksestä povataankin nyt yhtä seuraavan kesän kärkivarauksista NHL:n varaustilaisuudessa. Tällä hetkellä laituri kääntää katseita Kanadassa, jossa nuorten maajoukkue on pelaamassa. Kakkon otteet ovat riittäneet vakuuttamaan myös kiekkohullun kansan ja miehestä on puhuttu paljon mediassa.

– En tunne paineita, tämä on hyvä mahdollisuus päästä pelaamaan ja valmistautua kauteen Liigassa TPS:n kanssa, Kakko kertoi NHL.com -sivustolle.

– Minun on näytettävä kaikille, että voin olla se ykköstyyppi, hän lopettaa.

Joukkuetoverit ylistävät

Tulevalla kaudella Kakko ottaa odotetusti paikan TPS:n liigamiehistöstä koko päiväisesti, mutta jo nyt hän on onnistunut hurmaamaan joukkuetoverinsa upeilla taidoillaan. Yksi miehen ihailijoista on Rasmus Kupari, joka varattiin kuluvana kesänä NHL:ään Los Angeles Kingsiin.

– Hän on erittäin taitava pelaaja: yksi oman ikäluokkansa parhaista. Joskus katselen häntä ja mietin ’Wow, miten hän teki tuon?”, Kupari naureskeli NHL.comin haastattelussa.

Oikeassa laidassa viilettävä superlupaus ei ota paineita peleistä ja kertookin nauttivansa enemmän pelinrakentajan roolista kuin pisteiden hakkaamisesta.

– Pidän hyökkäysalueen pelistä ja kiekon hallinnasta, jolloin voin luoda tilanteita sekä paikkoja joukkuetovereilleni, nöyrä hyökkääjä saneli NHL-toimittajille.

Jos nuoren hyökkääjän otteet jatkuvat yhtä nousujohteisesti, niin on syytä odottaa, että mies voidaan todella varata seuraavana kesänä ensimmäisten pelaajien joukossa NHL:n puolelle. Jo nyt paikka ensimmäisenä varattavana eurooppalaisena pelaajana vaikuttaa olevan nuorukaisen käsissä.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Lue lisää:

TPS julkisti yllättävän tiedon: Uransa päättänyt seuraikoni jatkaa joukkueen palveluksessa

 

Aivan mahtavaa! Pistä peukkua ja JAA artikkelia, jos uskot Kakkon oleva seuraava suomalainen ykköskierroksen tähtivaraus NHL:ssä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);