Pärmäkoski tilitti Ylellä – selkkaus ruotsalaisen kanssa pilasi nousun: ”Sen jälkeen mulla iski hapot”

Suomen naisten parisprintti päättyi lopulta neljänteen sijaan hienon hiihdon jälkeen, kun kilpailun lopussa muut kärkimaat pääsivät karkaamaan kauas.

Nyt pettynyt Krista Pärmäkoski kertoo Ylellä itse, mitä paljon keskustelua herättäneessä viimeisessä nousussa tapahtui.

Yhtenä suurimmista voittajasuosikeista naisten parisprinttiin lähteneet Kerttu Niskanen, 33, ja Krista Pärmäkoski, 31, joutuivat lopulta pettymään katkeralla tavalla, kun Suomi jäi kilpailussa lopulta neljänneksi.

Kovaa vauhtia koko kisan pitäneet suomalaiset olivat ladanneet hiihtoon paljon paukkuja, mutta viimeisessä nousussa tapahtui jotain, mikä auttoi Saksan, Ruotsin ja Venäjän karkaamaan hyytyneeltä Krista Pärmäkoskelta.

Lue myös: OLYMPIAHOPEAA! Iivo Niskanen ja Joni Mäki loistivat parisprintissä – Venäjälle kylmää kyytiä

Heti hiihdon jälkeen selvästi pettyneet suomalaiset kertasivat tilannetta Ylen tv-haastattelussa rehellisen sanankääntein. Molempia harmitti, mutta neljäs sija olympialaisissa ei silti ole missään nimessä huono sijoitus.

– Annettiin kyllä ladulle kaikkemme ja yritettiin hiihtää oman taktiikkamme mukaan pitäen reipasta vauhtia koko ajan. Kovempaa en olisi tänään päässyt, Niskanen totesi.

Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken paukut eivät riittäneet keskiviikkona mitaleille parisprintissä. Kuva: All Over Press

Selkkaus ruotsalaisen kanssa sekoitti

Pärmäkoski joutui lähtemään viimeisellä etapilla laskuun kärkipaikalta, mikä osoittautui lopulta virheeksi.

Saman mokan nosti esiin myös Harri Kirvesniemi, joka arvosteli naisten taktista virhettä kovin sanoin Ilta-Sanomille aiemmin.

Lue myös: Harri Kirvesniemeltä tyly arvio IS:lle – Tämä yksi virhe pudotti Suomen naiset mitaleilta

– En keksi mitään järkevää selitystä kuin että kakkososuden loput olivat liian kovia sekä Niskaselle että Pärmäkoskelle. Ei ollut viimeiselle osuudelle annettavaa, vaan hiihtäminen meni väkinäisen näköiseksi, Kirvesniemi totesi lehdelle.

Mitalitaiston lopulta hävinnyt Pärmäkoski kiitteli erikseen Niskasta tämän hienosta hiihdosta ja paljasti lopulta myös itse, mitä loppua edeltäneessä nousussa todella tapahtui.

Pian sen jälkeen nimittäin Saksa, Venäjä ja Ruotsi pääsivät karkaamaan kauas suomalaiselta.

Krista Pärmäkoski joutui taipumaan loppumetreillä ja Suomi jäi ulos mitalitaistosta.
Kuva: All Over Press

”Meni vähän vauhdit”

Viimeinen virhe tapahtui stadionin nousussa, jossa Pärmäkoski joutui ikävään välikäteen Ruotsin Jonna Sundlingin kanssa. Ratkaisevassa nousussa suomalaisen ja ruotsalaisen sukset ottivat yhteen.

– Haimme Jonnan kanssa samaa latua ja meillä molemmilla meni vähän vauhdit. Venäjä ja Saksa pääsivät karkuun, pettynyt Pärmäkoski tilitti Ylelle.

– Sen jälkeen mulla iski hapot niin, etten pystynyt enää vastaamaan lopussa. Harmittaa, mutta tänään oli kolme meitä parempaa joukkeutta.

Naisten parisprintin vei lopulta monien yllätykseksi Saksa ja Ruotsin Sundling hiihti hopealle. Venäjä otti pronssia ja Suomi jäi nuolemaan näppejään neljännelle sijalle.

Kuva: All Over Press