Harri Kirvesniemeltä tyly arvio IS:lle – Tämä yksi virhe pudotti Suomen naiset mitaleilta

Suomen naisten parisprinttiin oli ladattu todella kovat odotukset Pekingin talviolympialaisissa, mutta lopulta Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski saivat tyytyä neljänteen sijaan.

Harri Kirvesniemellä on selvä mielipide siitä, mikä tähän johti.

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski hiihtivät todella vakuuttavalla tavalla itsensä naisten parisprintin finaaliin, jossa kaksikko onnistui myös pitämään yllä hurjaa tahtia loppuun asti.

Suomi näytti olevan kiinni mitalikannassa läpi koko hiihdon, kunnes lopulta aivan viimeisessä laskussa stadionille tultaessa Krista Pärmäkosken jalka alkoi painaa ja muut painoivat ohi.

Kuva: All Over Press

Pärmäkoski jäi nuolemaan näppejään ja Suomi joutui tyytymään neljänteen sijaan, vaikka ladulle oli varmasti kyllä annettu kaikki. Pettymys oli kuitenkin selvästi nähtävissä myös hiihtäjien itsensä kasvoilla.

Asiantuntijalta tyly arvio

Sanomien olympiatoimituksen hiihtoasiantuntijana toimiva Harri Kirvesniemi latasi tuoreeltaan heti kilpailun jälkeen tiskiin oman arvionsa siitä, missä Suomen naiset mokasivat mitalisaumansa.

– En keksi muuta järkevää selitystä kuin että kakkososuuden loput olivat liian kovia sekä Niskaselle että Pärmäkoskelle. Ei ollut viimeisille osuuksille annettavaa, vaan hiihtäminen meni väkinäisen näköiseksi, Kirvesniemi linjasi IS:lle.

Kuva: All Over Press

Suomen varma mitali tuntui karkaavan täysin käsittämättömällä tavalla loppusuoralla, eikä sitä osannut odottaa edes asiantuntija itse.

– Ennen viimeistä osuutta en olisi ikinä uskonut, että Suomi jää ilman mitalia, Kirvesniemi kummastelee.

Hän nostaa taktisena virheenä esiin myös sen, että Pärmäkoski lähti viimeiseen laskuun kärkipaikalta. Takaa tulleet hiihtäjät saivat paremman liu’un ja tulivat lopulta helposti ohi.

Kerttu Niskanen on ottanut näistä kisoista jo yhden hopeamitalin naisten perinteisen 10 kilometriltä, jossa Krista Pärmäkoski taas otti pronssia.

Molemmilla on taskussaan myös olympiamitaleja aiemmista olypialaisista.

Kuva: All Over Press