OLYMPIAHOPEAA! Iivo Niskanen ja Joni Mäki loistivat parisprintissä – Venäjälle kylmää kyytiä

Iivo Niskanen ja Joni Mäki iskivät hurjalla tahdilla miesten parisprinttiin, josta povattiin alkuun jopa kultaista mitalia Suomelle.

Huikea suoritus ladulla toi Suomelle lopulta kisojen viidennen mitalin, kun Niskanen ja Mäki nappasivat hopeaa parisprintistä.

Pekingin talviolympialaisten suomalaisten superpäivä huipentui keskiviikkona miesten parisprintin finaaliin, jonne Iivo Niskanen ja Joni Mäki selvittivät tiensä suvereenilla tavalla alkueristä.

Lue myös: Iivo Niskanen ja Joni Mäki iskivät myrskyvaroituksen alkuerässä – molemmilta huima hiihto

Finaaliin lähtiessä Niskanen teki heti taktkisen valinnan jättäytyen hieman taaemmas, jottei joutuisi vetämään letkaa alusta alkaen.

Niskanen osoitti voimansa nappaamalla jo ennen parisprinttiä kaksi mitalia olympialaisista. Kuva: All Over Press

Tiukkana pysynyt letka aiheutti myös vaarallisia tilanteita matkan varrella ja ohitukset sekä vaihdot olivat lähellä tarjota useampia törmäyksiä kilpailun aikana.

Kolmannessa vaihdossa Suomi oli kolmantena, mutta taktiikka vaikutti selvästi olevan se, että Niskanen säästelisi paukkuja viimeiseen osioon ja löisi sillöin täydellä teholla pökköä pesään.

Hurja irtiotto loppumetreillä

Norja, Venäjä ja Suomi onnistuivat hieman irtaantumaan Niskasen viimeisellä osuudella ennen ankkuriosuuden alkua.

Joni Mäki näytti parisprintissä kuuluvansa ehdottomasti lajin eliittiin. Kuva: All Over Press

Asetelmat näyttivät todella hyviltä, kun Joni Mäki lähti hiihtämään omaa viimeistä osuuttaan osana mitalitaistoa. Niskanen onnistui vielä ennen loppua hiihtämään ohi sekä Norjasta että Venäjästä, joten Mäelle tarjottiin todella avaimia käteen suureen iskuun.

Lue myös: Mitali karkasi karmivalla tavalla – Krista Pärmäkoski hyytyi aivan loppumetreillä

Mäki otti osuudella nopeasti kärkipaikan takaisin ja antoi aivan kaikkensa pitäen Norjan ja Venäjän takanaan Ruotsin jäätyä jopa 5-6 sekunnin päähän ennen stadionille laskeutumista.

Viimeisessä nousussa Kläbo iski kuitenkin sellaisen vaihteen silmään, että kulta karkasi kauas, mutta Mäki taisteli edelleen tiiviisti hopeasta Venäjää vastaan.

Loppusuoralla Mäki onnistui pitämään hurjalla hiihdolla Venäjän takanaan ja varmisti lopulta Suomelle kisojen viidennen mitalin napaten hopeaa.