Iivo Niskanen ja Joni Mäki iskivät myrskyvaroituksen alkuerässä – molemmilta huima hiihto

Miesten parisprinttiin oli ladattu keskiviikolle kovat odotukset, kun Iivo Niskanen ja Joni Mäki lähtivät alkuerien kautta jahtaamaan Suomelle mitalia.

Pekingin talviolympialaisissa jo nyt kaksi henkilökohtaista mitalia napannut Iivo Niskanen ja sprinttikisassa vakuuttanut Joni Mäki lähtivät keskiviikkoaamuna yksinä ennakkosuosikeista miesten parisprinttiin.

Niskanen lähti ensimmäiselle osuudelle vierellään myös ennakkosuosikkeihin kuuluvat Ranska ja Norja.

Joni Mäki antoi myrskyvaroituksen jo henkilökohtaisessa sprintissä. Kuva: All Over Press

Ensimmäisessä vaihdossa Suomi oli kolmanten, kun Joni Mäki lähti jatkamaan matkaa kovaa vauhtia. Myös miesten alkuerässä oli kuitenkin nähtävissä samaa kuin naisten, sillä yksikään huippumaista ei halunnut näyttää vielä koko kättään, vaan vauhti oli varsin verkkaista.

Helposti finaaliin

Toisella etapilla Iivo Niskanen iski vaihteen silmään ja kiristi vauhtia selvästi, jolloin letkaan alkoi jo muodostua pientä jonoa porukan hajoten hiljalleen hieman etäämmälle.

Iivo Niskanen on ottanut olympialaisista jo henkilökohtaista kultaa sekä pronssia.
Kuva: All Over Press

Myös Mäki onnistui omilla osuuksillaan pitämään hyvää tahtia yllä ja Suomen taktiikka oli selvästi se, että Niskanen ottaa omilla osuuksillaan vielä hieman isompaa vaihdetta silmään väsyttäen muita ja kasvattaen eroa.

Miesten alkuerästä neljä ensimmäistä menivät suoraan jatkoon, joten Suomen paikka finaalissa oli melkein ensimmäisestä vaihdosta lähtien tähtiin kirjoitettu.

Mäki toi Suomen lopulta maaliin kolmantena Norjan Kläbon napattua ykkössijan hurjalla kirillä maalisuoralla.

Etenkin Joni Mäen suoritus alkuerässä keräsi ylistystä suomalaisasiantuntijoilta, sillä Niskasen kova kunto tiedettiin jo kahden henkilökohtaisen olympiamitalin myötä.

– Tasapainoinen suoritus molemmilta suomalaisilta, Ylen tv-selostajat hekumoivat alkuerän jälkeen.

Miesten parisprintin finaali käynnistyy 11.40 naisten finaalien jälkeen.