Mitali karkasi karmivalla tavalla – Krista Pärmäkoski hyytyi aivan loppumetreillä

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski lähtivät taistelemaan hurjalla tavalla olympiamitaleista naisten parisprintissä, mutta pettymys iski lopulta viimeisessä nousussa.

Naisten parisprintistä ennustettiin jo alunperin Suomelle yhtä suurimmista mitalitoivoista ja alkuerät valoivat lisää uskoa siihen, että suomalaisilla oli todella hyvät mahdollisuudet kamppailla jopa kirkkaimmista mitaleista.

Suvereenilla tavalla tiensä finaaliin selvittäneet Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski lähtivät molemmat vahvasti omille ensimmäisille osuuksilleen pitäen koko ajan itsensä mukana kärkitaistelussa.

Niskanen otti jo alussa johtopaikan ja sai sitä kautta valittua itselleen toivomansa hiihtolinjan ilman sen suurempia haasteita takana tulevilta.

Hopeaa perinteisen 10km ottanut Kerttu Niskanen aloitti parisprintin finaalin todella vahvalla suorituksella. Kuva: All Over Press

Myös Pärmäkoski aloitti oman osuutensa heti kovalla tahdilla ja piti Suomen kiinni kärkipaikassa. Suuria eroja ei kuitenkaan vielä nähty ensimmäisten vaihtojen jälkeen, vaan letka oli hyvin kasassa.

Odottelevat tunnelmat jatkuivat myös toisen vaihdon jälkeen, eikä kukaan tuntunut haluavan ottaa irtiottoa tai vetää joukkoa kovin kovalla tahdilla. Niskanen nousi nopeasti kuitenkin kolmannelta sijalta takaisin kärkeen heti ensimmäisessä nousussa.

Surullinen päätös loppusuoralla

Kolmannen osuuden kohdalla koettiin myös epäonnea, kun Norjan hiihtäjältä katkesi sauva ja samalla käytännössä katosivat maan mitalitoivot.

Krista Pärmäkoski hiihti huikean suorituksen parisprintissä. Kuva: All Over Press

Viimeisellä etapille Kerttu Niskanen lähti yhdessä kirimään karkuun muilta Ruotsin kanssa kaksikon päästen selvästi jo edelle.

Viiden joukkueen irtaannuttua muista loppukilpailussa Suomen joukkueen loistavat sukset näyttivät edelleen toimivan todella hyvin Kerttu Niskasen viuhkoessa vauhtia kaikilla voimilla, mitä häneltä löytyy.

Jopa Ruotsin selkä tuntui katkeavan ennen viimeistä vaihtoa, kun hiihtäjät saapuivat Saksan johdolla vaihtoon Suomen ollessa toisena.

Kuva: All Over Press

Katkera päätös kovan hiihdon jälkeen

Krista Pärmäkoski nappasi viimeisellä osuudella nopeasti kärkipaikan takaisin itselleen ja puristi irti kaiken, mitä vain lähtee. Se kuitenkin kostautui loppusuoralla.

Mitalikamppailussa olivat mukana lopussa enää Suomi, Saksa ja Venäjä. Kaikki hiihtäjät olivat väsyneitä, mutta lopullinen ratkaisu nähtiin vasta maalisuoralla. Myös Ruotsi nousi vielä takaisin taisteluun.

Loppusuoralla nähtiin kaikki neljä naista täysin rintarinnan, kun viimeisessä laskussa Pärmäkoski alkoi selkeästi jäädä taaemmas pudoten neljänneksi.

Suomi joutui lopulta pettymään karvaasti neljänteen sijaan, kun Saksa kaikkien yllätykseksi nousi kultaan suvereenilla hiihdolla.