Norjan Johannes Kläbolta tylyä tekstiä Iivo Niskasesta parisprintin jälkeen

Olympiakultaa miesten parisprintissä Pekingissä juhlinut Norjan Johannes Hösflot Kläbo latasi maan yleisradion haastattelussa tiskiin tylyt sanat Iivo Niskasesta.

Upeat olympialaiset tähän saakka hiihtänyt Suomen Iivo Niskanen viimeisteli mitalien värisuoransa keskiviikkona, kun hän otti miesten parisprintistä hopeaa yhdessä Joni Mäen kanssa huikean hiihdon jälkeen.

Suomi oli mukana taistelussa kirkkaimmasta mitalista aivan loppusuoralle saakka, jossa Norjan Johannes Hösflot Kläbo kuitenkin vaihtoi silmään sellaisen vaihteen, ettei siihen ollut enää vastaajia.

Niinpä Norja karkasi selvään olympiakultaan ja Suomi sai tyytyä hopeaan Venäjän tullessa pronssille.

Kläbo ja Valnes juhlivat olympiakultaa miesten parisprintissä Pekingissä.
Kuva: All Over Press

Tyly lausunto suomalaisesta

Heti kilpailun jälkeen Kläbo täräytti median haastattelussa Norjan yleisradio NRK:lle kovaa tekstiä Venäjän Aleksandr Bolshunovista sekä Iivo Niskasesta suitsuttaessaan maanmiehensä Erik Valnesin suoritusta.

Lue myös: Harri Kirvesniemeltä tyly arvio IS:lle – Tämä yksi virhe pudotti Suomen naiset mitaleilta

– Valnesilla oli uskomaton kilpailu. Laitoin takin toisen osuuden jälkeen päälle ja valmentaja Arild Monsen sanoi, että Erik näyttää pirteältä, joten hän tulee pärjäämään hyvin. Se, mitä hän teki, oli fantastista. Erik sai Bolshunovin ja Iivon näyttämään pikkupojilta, Kläbo ylisti pariaan NRK:n haastattelussa.

Iivo Niskanen ja Joni Mäki ottivat parisprintistä hopeaa.
Kuva: All Over Press

Myös Valnes itse oli hyvin tyytyväinen suoritukseensa kultamitali kaulassa. Hän kertoi NRK:lle kaiken menneen juuri niin, kuin parivaljakko oli taktikoinut.

– Sitä juurikin yritin tehdä. Nämä ovat olympialaiset. Erityinen kilpailu, joten on erittäin hienoa loistaa täällä, Valnes hymyili.

Lue myös: