Tappouhkaukset perheelle ylittivät rajan: Tässä on Ruotsin maajoukkueen täydellinen vastaus vihaajille

Ruotsin jalkapallomaajoukkue nousi nopeasti pelaajansa tueksi, kun Saksalle hävityn MM-ottelun jälkeen Jimmy Durmaz alkoi saada vihaviestejä sekä tappouhkauksia.

Tilanne sai alkunsa siitä, kun Durmaz aiheutti Saksalle vapaapotkun, josta Toni Kroos lopulta laukoi Saksan 2-1 voittomaalin.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Länsinaapurimme Ruotsi aloitti MM-kisat pirteästi voittamalla Etelä-Korean, mutta viikonloppuna se joutui tiukan taiston päätteeksi taipumaan Saksalle maalein 2-1.

Saksan voittomaali syntyi lisäajalla, kun Toni Kroos iski vapaapotkusta pallon suoraan takakulmaan ja johdatti maansa voittoon. Ruotsissa tilanne aiheutti tietysti surua ja vihaa, sillä maa oli taistellut komeasti jo pitkään ja johtikin ottelua hetken tilanteessa 1-0.

Ratkaiseva vapaapotku syntyi, kun 74. minuutilla kentälle vaihdettu Toulousen pelaaja Jimmy Durmaz otti Timo Werneriä hieman liian kovilla otteilla ja tuomari päätti viheltää tilanteesta virheen. Lopulta siitä syntyi maali ja hullun mylly oli valmis käynnistymään.

Partasuinen Durmaz on syntyjään ruotsalainen, mutta hänen vanhempansa ovat syyrialaisia, josta johtuen suuri osa hänen saamistaan vihaviesteistä viittasi rasistiseen sävyyn hänen alkuperäänsä. Joukossa oli myös tappouhkauksia sekä erittäin alatyylisiä viitauksia hänen perheeseensä liittyen.

https://twitter.com/WorIdCupUpdates/status/1010625114029875201

Ruotsin jalkapalloliitto käynnisti tapauksesta rikostutkinnan, mutta jo sunnuntaina koko maajoukkue seisoi yhtenä rintamana Durmazin takana.

Joukkueensa tukemana Durmaz luki vastineensa, jossa hän otti kantaa tilanteesta nousseeseen kohuun. Näin hän sanoi:

– Olen ammattijalkapalloilija, joten minun on hyväksyttävä se, että kentällä tekemiäni asioita kritisoidaan. Se on vain osa tätä työtä – ja olen aina valmis hyväksymään sen. Mutta sillekin on rajansa ja tuo raja ylittyi viikonloppuna.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

– Kun joku uhkailee minua, kutsuu minua darkieksi, hiton arabiksi, terroristiksi tai Talibaniksi… silloin se raja on ylitetty. Ja mikä pahinta, jotkut ovat jopa lähteneet jahtaamaan perhettäni ja lapsiani uhkausten muodossa… kuka h*lvetti tekee niin?

– Olen ruotsalainen ja olen ylpeä saadessani edustaa Ruotsin maajoukkuetta – Se on isoin asia, jonka voin jalkapalloilijana saada tehdä. En tule koskaan antamaan rasistien tuhota ylpeyttäni. Meidän kaikkien on yhdessä seistävä rasismia vastaan.

– F*CK RACISM, koko joukkue huudahti Durmazin lausunnon perään.

Durmaz

”Jag är svensk och bär vår tröja med stolthet – fuck rasismen!” #backadurmaz💙💛

Posted by Sportbladet on Sunday, June 24, 2018

Lue lisää:

Japani onnistui MM-kisahistorian tylyimmässä tempussa: Tässä viedään Senegalia kuin litran mittaa

Kritiikkiä saa antaa ja se kuuluu myös lajiin, kuten hyvin tiedämme. Kaikella on kuitenkin rajansa ja tässä kohtaa se ylittyi roimasti. Pistä tätä viestiä jakoon, jos sinäkin olet samaa mieltä ruotsalaisten kanssa. Jalkapallo kuuluu meille kaikille, eikä tällaiselle vihapuheelle ole siellä sijaa! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);