JÄÄTÄVIÄ lukuja Islannista – Näin suuri osa saarivaltion kansasta seurasi Argentiina-ottelua tv:stä

Islannin kansalaiset todella osoittivat MM-turnauksen avausottelussa Argentiinaa vastaan, että he seisovat pelaajiensa takana.

Nyt maan jalkapalloliitto on julkaissut aivan jäätävät lukemat siitä, kuinka moni kansalaisista seurasi tuota huippuottelua.

MAINOS: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Islannin jalkapallomaajoukkue teki huikean suorituksen EM-kentillä Ranskassa viime kesänä Lasse Lagerbäckin komennossa. Vain 330 000 asukkaan saarivaltio raivasi samalla tiensä ensimmäistä kertaa historiassa jalkapallon maailmanmestaruusturnaukseen yllättäen jokaisen lajia seuraavan ihmisen.

Islannin tulikasteessa MM-kisojen avauksessa maa kohtasi jalkapalloilun suurvalta Argentiinan, jonka riveissä viilettää useita maailman tähtiä. Tuossa historiallisessa ottelussa Alfred Finnbogason iski maan MM-historian ensimmäisen maalin ja sai kymmenet tuhannet islantilaisfanit hyppimään lehtereillään onnesta.

Se oli maali, joka johti lopulta myös MM-pisteeseen, joka oli samalla saarivaltion ensimmäinen MM-piste sen historiassa

Jäätävät lukemat televisiossa

Mutta islantilaisten tuki omiaan kohtaan ei näkynyt ainoastaan stadionilla ja kaduilla Venäjällä. Myös kotona Islannissa tilanne oli käsittämätön. Nyt maan jalkapalloliitto on julkistanut luvut, jotka paljastavat, että todella monet kansalaiset seurasivat silmät kovana omien poikien otteita MM-kisoissa.

Virallisen tiedotteen ja siinä olevien lukujen perusteella uskomattomat 99,6 prosenttia (!!!) maan kansalaisista seurasi ottelua television välityksellä.

Seuraavaksi Islanti kohtaa perjantaina Nigerian ja odotettavissa on jälleen kova taistelu. Ensi viikolla vastaan taas asettuu Kroatia, joten ainakaan liian helpolla viikinkien ihme ei ole näissä kisoissa toteutumassa.

MAINOS: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Jo nyt ensimmäisen ottelun ja Argentiinaa vastaan pelatun tasapelin jälkeen on kuitenkin selvää, että tämä saarivaltio on tullut kisoihin tekemään historiaa.

Lue lisää:

Tässä islantilaiset ottavat Moskovan kadut haltuun – upealla viikinkihuudolla

No nyt voidaan jo puhua todellisesta tuesta omille! Iso käsi Islannille ja sen faneille, jotka todella tekevät kaikkensa näissä kisoissa! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);