Fifa saattaa rangaista tätä MM-kisajoukkuetta näiden kuvien takia: ”Olimme järkyttyneitä!”

Nähtyään kuvat ja videot Marokon viimeisimmästä MM-ottelusta Irania vastaan Fifa on nyt langettanut maalle varoituksen.

”Olimme järkyttyneitä, kun näimme kuvat”, kertoo Michel D’Hooghe, Fifan lääkintäkomitean puheenjohtaja.

MAINOS: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Nordin Amrabat joutui jättämään kentän 78 minuutin kohdalla kesken Marokon ja Iranin välisen MM-ottelun. 31-vuotias pelaaja kärsi loukkaantumisen ikävän näköisen törmäämisen jälkeen kentällä ja joukkueen lääkäri kiirehti vauhdilla tutkimaan tätä.

Fifalta vahva reaktio

Silloin kentän laidalla tapahtuikin jotain käsittämätöntä. Sen sijaan, että lääkäri olisi tutkinut pelaajaa varovaisesti, hän päätti tarttua tähän kovakouraisesti tutkimuksiensa takia. Lääkäri heitti vettä Amrabatin kasvoille ja antoi tämän jälkeen pari läpsyä pelaajan kasvoille, jotta tämä heräisi tilanteeseen.

Tilanteesta levinneet kuvat ja videot ovat nyt saaneet Fifan hermostumaan ja langettamaan maalle virallisen varoituksen.

– Olimme järkyttyneitä, kun näimme kuvat emmekä voineet ymmärtää lääkärin toimintaa. Ennen MM-kisoja olemme antaneet selkeät ohjeet siitä, kuinka päähän kohdistuneita vammoja tulisi tutkia ja hoitaa. Tästä johtuen olemme lähettäneet varoituksen Marokon joukkueelle, kertoo Michel D’Hooghe, joka on PHIFA:n lääkintäkomintean puheenjohtaja.

– Emme voi hyväksyä joukkueen lääkärin toimintatapoja. Olemme antaneet heille kirjallisen varoituksen ja kehottaneet, ettei vastaava saa toistua.

MAINOS: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Palaamassa kentälle keskiviikkona

Huolimatta ensimmäisen ottelun kolahduksesta ja lääkärin läpsimisestä Amrabatin uskotaan olevan pelikunnossa illan ottelussa, kun Marokko kohtaa Portugalin kello 15.00

– Tunnen oloni hyväksi. En ole 100% kunnossa, mutta minulla on ollut aikaa toipua ja odotan Hollannista saapuvaa pääsuojaa, 31-vuotias Amrabat totesi tiistaina.

Lue lisää:

JÄÄTÄVIÄ lukuja Islannista – Näin suuri osa saarivaltion kansasta seurasi Argentiina-ottelua tv:stä

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);