Englannin ovela yritys meni täysin ohi tv-katsojilta – Epätoivoinen kikka Kroatian voittomaalin jälkeen

Kroatia onnistui keskiviikkona monien yllätykseksi kaatamaan Englannin jalkapallon MM-kisojen välierässä ja lunasti paikkansa finaaliin.

Peli oli tiukkaa vääntöä ja ratkesi vasta jatkoajalla, mutta yksi mielenkiintoinen osa pelistä jäi katsojilta kokonaan näkemättä tv-lähetyksen välityksellä.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Englanti siirtyi välierässä 1-0 johtoon vain muutaman minuutin pelin jälkeen, mutta Kroatia onnistui tasoittamaan peliin 1-1:een vielä varsinaisella peliajalla. Kiihkeä välieräkamppailu ratkesi lopulta vasta jatkoajalla, kun Mario Mandzukic laukoi voittomaaliksi jääneen Kroatian 2-1 osuman 109. peliminuutilla.

Kroatialaiset juhlivat tietysti villisti osumaa, joka nosti heidät ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa, mutta tuolloin englantilaisten päässä naksahti. TV-kuvien ollessa tiukasti tuulettavissa kroaateissa, englantilaiset kuljettivat nopeasti pallon keskialueelle ja yrittivät käynnistää pelin ilman vastapuolen joukkuetta.

Ajatus on lähtöisin siitä, että jalkapallossa elää jostain syystä sellainen harhaluulo, jonka mukaan joukkue voi käynnistää pelin, mikäli vastajoukkue on kokonaan ulkona kentältä. Luulo on kuitenkin täysin, mutta siitä huolimatta sitä yritetään ajoittain.

MM-kisoissa esimerkiksi Panama yritti samaa Englantia vastaan alkulohkon ottelussa. Tällä kertaa ottelun turkkilaistuomari Cünet Cakir oli kuitenkin heti tilanteen tasalla ja vihelsi englantilaisten pelin poikki ja pelaajat joutuivat luikkimaan takaisin omalle puoliskolleen odottamaan juhlivien kroatialaisten paluuta.

Voit katsoa tilanteen videolta tästä, sillä tv-kuviin se ei tallentunut lainkaan.

Tämä kyseinen kikkailu on myös syynä sille, miksi MM-kisoissa on usein nyt nähty yhden pelaajan jäävän seisomaan yksin kentälle, kun koko muu joukkue rynnistää ulkopuolelle juhlistamaan maalia. Todellisuudessa silläkään ei kuitenkaan ole vaikutusta pelin kulkuun.

Kroatia voitti Englannin maalein 2-1 ja kohtaa seuraavaksi MM-finaalissa sunnuntaina Ranskan. Englannin pelit taas jatkuvat lauantaina pronssiottelussa Belgiaa vastaan.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Lue lisää:

Brasilialaislegenda puolustaa Neymarin pelityyliä – Paljasti syyn yksinkertaisen syyn sukellusten takana

Ihmeellinen ajatus yrittää edes tuollaista... Tässä ei ole mielestäni mitään järkeä. Olisiko ollut kovin hyvän urheiluhengen mukaista, jos tästä olisi oikeasti maali vielä tehty ja hyväksytty?  window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);