Winnipegin luottopuolustaja kyllästyi kohteluunsa – Loistavia uutisia suomalaiselle puolustajalupaukselle

Winnipeg Jets pelasi loistavan kauden NHL:ssä, vaikka tie nousikin pystyyn konferenssifinaalissa Vegas Golden Knightsia vastaan.

Seuran riveissä kiekkoili kuluneella kaudella vakituisesti kaksi suomalaista, mutta ensi kaudelle lukema voikin olla jo kolme, sillä nyt myös suomalaislupaukselle uskotaan auenneen reitti pelaavaan kokoonpanoon.

Winnipeg Jets kertoi torstai-iltana, ettei seura ole päässyt puolustaja Tobias Enströmin kanssa yhteisymmärrykseen jatkosopimuksen tekemisestä.

Enström on edustanut seuraa jo useiden vuosien ajan ja lukeutunut sen puolustuksen kulmakiviin, mutta useat loukkaantumiset ja heikot esiintymiset jäällä ovat saaneet Jets-johdon muuttamaan kuvioita.

Tämä ei kuitenkaan Enströmistä tuntunut hyvältä ratkaisulta. Lähteiden mukaan 11 kautta seurassa pelannut puolustaja ei osallistunut edes kauden päätösjuhlaan, vaan on jo katkaissut siteensä joukkueeseen.

Jetsille menetys on hetkellisesti kova, mutta samalla se pääsee eroon puolustajan viiden miljoonan dollarin palkasta ja pystyy avaamaan paikan puolustuksestaan seuran nuorille lupauksille.

Tässä kohtaa kuvioihin astelee monien mielestä loistavan tulokaskauden sekä NHL-debyytin tehnyt suomalaispuolustaja Sami Niku.

Hurjaa jälkeä tulokaskaudella

Niku varattiin NHL:ään kesällä 2015, mutta hän pelasi tällä kaudella ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa Winnipegin AHL-organisaatiossa. Tulos oli kovaa, sillä ensikertalainen valittiin AHL:n tähdistökentälliseen ja tehopisteitä kertyi rapeat 57 kappaletta.

NHL:n puolella tuulien haistelu johti siihen, että nuorukainen iski ensimmäisessä pelissään ensimmäisellä laukauksellaan maalin. Valmennusjohto siis tietää, että kyseessä on lupaava ja taitava pelaaja, joten oletettavaa on, että Niku aloittaa kautensa Winnipegin NHL-ryhmityksessä syksyllä.

Enströmin lähtö oli suomalaiselle onnenpotku, sillä Nikun nostaminen NHL-miehistöön tulee seuralle halvemmaksi ja samalla se avaa nuorelle puolustajalle huikean sauman näyttää, mistä hänet on todella tehty.

Lue lisää:

Suomalainen NHL-tähti yllätti Kesäliigan pelaajat Kempeleellä – Hurjat tehopisteet kolmeen otteluun!

Mitä luulette, pystyykö Niku paikkaamaan Enströmin jättämän aukon? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);