Uusi listaus käänsi kesän NHL-varaustilaisuuden tilanteen: Toinen suomalaislupaus ohitti Kotkaniemen

Tulevan kesän NHL:n varaustilaisuudesta on arvioitu suomalaisittain alustavasti erittäin mielenkiintoiseksi, sillä mukana on monia tuoreita maailmanmestareita sekä taitavia lupauksia.

Aiemmissa listauksissa suomalaispelaajia on uumoiltu jopa kärki viisikkoon, mutta nyt arvostettu kykyjenetsintäsivusto onkin tehnyt mielenkiintoisen uuden listauksen.

Kesän NHL:n varaustilaisuudesta voidaan suosiolla odottaa erittäin mielenkiintoista tapahtumaa. Vaikka ykkösvaraus onkin jo hakattu kiveen ja se tulee 99% varmuudella olemaan kaikkien mielestä ruotsalainen puolustajalupaus Rasmus Dahlin, niin muut sijat ja varaukset ovat vielä täysin avoinna.

Aiemmin kuumimmaksi listattu suomalaisnimi Jesperi Kotkaniemi on parhaillaan Yhdysvalloissa, jossa hän osallistuu NHL:n järjestämään testaustilaisuuteen sekä pääsee seurojen haastateltavaksi. Kiinnostus Kotkaniemeä kohtaan on ollut kovaa, mutta vaikka mies listattiin aiemmin jopa kärkiviisikkoon, niin nyt ISS Hockey -sivusto on tehnyt radikaalin muutoksen asiaan.

Toinen suomalaislupaus kiilasi ohi

ISS Hockey kykyjenetsintäsivusto on julkaissut uuden listauksen tulevan kesän NHL-varaustapahtumasta, jossa suomalaislupaus onkin pudonnut jo kauas kärkiviisikosta. Sivuston mukaan todennäköisemmin tämän hetkisten tietojen valossa Kotkaniemen varausnumero tulisi olemaan 16.

Vielä mielenkiintoisemmaksi tilanteen tekee se, että Kotkaniemen sijoituksen pudottua sivusto on listannut toisen suomalaispelaajan heti hänen yläpuolelleen. Nimittäin Oulun Kärppien Rasmus Kuparin.

Maaliskuussa 18-vuotta täyttänyt Kupari on ollut monissa alustavissa listauksissa 20 parhaan varauksen joukossa, mutta hänen ohituksensa Kotkaniemestä on monien asiantuntijoiden listauksiin nähden vähintäänkin mielenkiintoinen.

Mikäli ISS Hockeyn arviot pitäisivät lopulta kuittinsa, niin Kuparin tuleva osoite NHL:ssä olisi Florida Panthers, joka on vahvasti panostanut suomalaisosaamiseen viime vuosina. Joukkueen suurin tähti on tällä hetkellä kiistatta Aleksander Barkov.

Kotkaniemelle 16. varaus taas tarkoittaisi sitä, että hänkin saisi NHL:n puolella suomalaisen seuratoverin, sillä tuolloin hänen nimensä huutaisi vuorojärjestelmän perusteella Colorado Avalanche, jonka riveissä Mikko Rantanen pelasi juuri huikean kauden.

Lue lisää:

Suomalaishyökkääjällä riittää vientiä – Kymmenet NHL-seurat haluavat tavata nuorten maailmanmestarin

 

Kotkaniemeä on heitelty arvosteluissa lähes kaikille paikoille aina top5 sijoituksesta jopa 20 sijaan saakka. Saa nähdä, mitä todellisuus tuo kesällä tullessaan. Kumman sinä uskot menevän varauksessa ensin, Kuparin vai Kotkaniemen? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);