Suomalaishyökkääjällä riittää vientiä – Kymmenet NHL-seurat haluavat tavata nuorten maailmanmestarin

Kesän NHL:n varaustilaisuudesta on tulossa suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen, sillä mukana on korkealla arvostettuja lupauksia, joista osa on menossa aivan kärjen tuntumassa.

Neljä suomalaispelaajaa on tällä hetkellä kutsuttu Yhdysvaltoihin, jossa NHL-seurat testaavat ja haastattelevat nuorukaisia.

Porin Ässissä pelannut 18-vuotias Jesperi Kotkaniemi on yksi tulevan kesän kuumimmista nimistä NHL:n varaustilaisuudessa.

Asiantuntijoiden listauksissa tuore nuorten maailmanmestari on parhaimillaan jopa top5 varausten joukossa, joten jännitettävää kyllä riittää.

Satakunnan Kansalle antamansa haastattelun perusteella kiirettä pitää myös ennen tilaisuutta, sillä Kotkaniemen perässä on kymmeniä NHL-seuroja.

Kysyntää riittää

Kotkaniemi on yksi niistä suomalaislupauksista, jotka ovat parhaillaan Yhdysvalloissa kiinnostuneiden seurojen haastateltavana ennen kesän varaustilaisuutta. Samassa nuorten lupausten kuntoa testataan combine-harjoituksessa.

– Ohjelmassa on 26 haastattelua, Kotkaniemen isä ja Porin Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi kertoi lehdelle.

Kun tässä kohtaa ottaa laskelmiin sen, että NHL:ssä on tällä hetkellä 31 seuraa, niin huomattava osa seuroista on siis kiinnostuneita ainakin tapaamaan suomalaislupauksen, mikä on todella hyvä merkki.

Kotkaniemen lisäksi NHL:n haastattelu- ja testaustilaisuuteen kutsuttiin tänä vuonna Rasmus Kupari, Niklas Nordgren sekä Sampo Ranta.

Kotkaniemelle on itsellään voimassa oleva sopimus Ässien kanssa vielä kevääseen 2020 asti, joten saattaa olla, että nuorukainen nähdään ainakin ensi kaudella vielä Porissa kävi varaustilaisuudessa miten tahansa.

Lue lisää:

Aleksandr Ovetshkinin TÄYSIN uskomaton reaktio, kun hän saa kiekon suoraan kasvoihinsa vaihtoaitiossa

Nyt kuulostaa todella hyvältä! Toivotaan, että ennusteet käyvät toteen ja Kotkaniemi menee kesällä kärkivarausten joukossa! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);